Munkácsy kiállítás Veszprémben

19 hazai város után Veszprémben is bemutatják a Pákh Imre amerikai mûgyûjtõ gyûjteményébõl származó Munkácsy alkotásokat. Több mint 40 festményt állítanak ki a Csikász Galériában július10. és október 10. között a Veszprémi Ünnepi Játékok kísérõrendezvényeként.

2005-ben indult útjára a sorozat, eddig 19 városban több mint egymillióan látták Munkácsy Mihály alkotásait. Pákh Imre mûgyûjtõ júliusban Veszprémbe is elhozza a képeket. Több mint 40 festményt állítanak ki a Veszprémi Várban a Csikász Galériában, itt lesz többek között az Ásító inas, és a Mosónõk címû kép is.

A képek mellett Veszprémbe hozzák a békéscsabai Munkácsy Múzeum relikviáit is.
A kiállítás interaktív lesz. Tárlatvezetéssel, játszóházzal készülnek a szervezõk, és a vendégkönyv példájára vendégkép készítésére ösztönzik majd a gyerekeket. – mondta a csütörtöki sajtótájékoztatón Derecskei Andrea a kiállítás kurátora.

A veszprémi általános és középiskolások ingyen nézhetik meg a tárlatot, emellett a hallás és látássérültek számára is elérhetõvé teszik a kiállítást – mondta Dereczenyi János polgármester.Sporthírek