Munkabért is foglalhatnak

Szép szóval vagy kényszerintézkedések révén, de lehetőség szerint minél nagyobb mértékben beszedni az adótartozásokat – az állami adóhatóságnak ez az egyik legfontosabb feladata, amire törvény hatalmazza fel az APEH-et.

Hajdú-Biharban idén az első negyedév végéig több mint 6,4 milliárd forint adózói tartozást hajtottak be a hivatal munkatársai – tudta meg a Napló Erdeiné Kustos Mónika osztályvezetőtől.

A bevételek döntő hányada végrehajtás keretében folyt be az állam kasszájába, csőd- és felszámolási eljárásokból csupán 87 millió forint származott. Az említett időszakban munkabér foglalására 516 esetben, követelés letiltására pedig 41 alkalommal került sor. A hajdú-bihari igazgatóság munkatársai szeptember végéig 366 esetben foglaltak le az adósoktól ingóságokat, melyek együttes értéke megközelítette a 770 millió forintot.

Ingatlan végrehajtását az első háromnegyedév során 137 alkalommal kezdeményezték. Értesüléseink szerint az eltelt kilenc hónapban ingóságok árverezéséből 5 millió 268 ezer, ingatlan árverésből 9,5 millió, készpénz lefoglalásából pedig 2 millió 40 ezer forint bevétel származott.

P.A.