Munkába állt a megye nyolc új tűzoltója

Tűzoltás - illusztráció
Tűzoltás - illusztráció - © Fotó: ÉM-archív
Budapest, Encs, Miskolc, Ózd, Szendrő – Nyolc kollégával bővült a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állománya.

Véget ért a BM Katasztrófavédelmi Oktatási Központ tűzoltó II. szakképzése. A július 1-jén fogadalmat tett hallgatók közül hét, míg a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karán végzettek közül egy ember került a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományába. Az újoncokat Lipták Attila tűzoltó dandártábornok, megyei igazgató köszöntötte Miskolcon.

Napi kihívások

A frissen végzett tűzoltókat az igazgatóság vezetősége, valamint osztály- és szolgálatvezetői fogadták. Lipták Attila tűzoltó dandártábornok gratulált az eddigi tanulmányokhoz és sikerekhez, majd a tűzoltó hivatás mindennapi kihívásaira, egyben szépségeire hívta fel a fiatalok figyelmét. A legfontosabb fela­dat, hogy minél hamarabb beilleszkedjenek a szolgálati csoportokba és beosztásukba, tanuljanak a tapasztaltabb kollégáiktól, tanuljanak meg csapatban gondolkodni és dolgozni, hiszen a káresetek sokrétűsége a szakmai felkészülésen túl ezt megköveteli.

A tűzoltók július 5-től álltak szolgálatba a Szendrői, az Ózdi és az Encsi Hivatásos Tűzoltó Parancsnokságokon, majd egy tematikus képzési program szerint kezdték meg szakmai felkészülésüket, amely kiegészíti az iskolában elsajátított ismereteket és segítséget nyújt a beilleszkedésben.

ÉM