Munka nélkül nincs eredmény

Munka nélkül nincs eredmény

A DKSK vezetőedzőjét kérdezhették VIP-chat-ünkön szerda délelőtt egy órán keresztül. A szakembert több kérdéssel is hosszan elgondolkodtatták.

Tapodi Péter: Köszöntöm a kedves szurkolókat, várom a kérdéseket!

Adminisztrátor: Előre elküldött kérdés érkezett: Mi kell még ahhoz, hogy a hullámzó játék eltünjön?
Tapodi Péter: Idő és munka

vendeg_bérletes: Üdvözlöm Tapodi úr!!! Milyen játékerőt képvisel a mai DKSK?
Tapodi Péter: Mihez képest? Jó kérdés, ezekre nehéz válaszolni. Ehhez megint idő kell, hogy kiderüljön, reményeink szerint ez a csapat meg tud felelni a vezetőség által kitűzött céloknak

vendeg_berill: Lehet-e esélyem hogy játszhassak a DKSK-ban ha nagy leszek, de a kardiológus versenyszerűen nem engedi.
Tapodi Péter: ha az orvos nem engedi, akkor nem

Adminisztrátor: előre elküldött kérdés: Amikor Joka ide került hozzánk, rendszerint a 4-es pozícióban játszott. Nagyon jól tört be kintről a saját (üresen maradt) helyére, kilépett vele a védője és másoknak is volt hely a palánk alatt, mozgékony volt támadójáték. Később illetve az idén hármas pozícióban játszik. Kevesebb labdát kap és nehezebben is védekezik nálánál gyorsabb külső embereken. Nem vétek őt hármasban játszatni? Egyszóval: kényszermegoldás Joka a hármas poszton vagy tudatosan építettünk magas szerkezetet?
Tapodi Péter: Jokovic eleve mezőnyjátékos, mind a korábbi klubjaiban, mind a nemzeti válogatottban 3-as poszton játszott és tavaly, az ideérkezésem után a DKSK-ban is végig a 3-as poszton szerepelt.

Adminisztrátor: előre elküldött kérdés: Eördögh távoztával igazi gólvágó nélkül maradt a csapat. Az ő posztjára nem igazoltunk senkit. Az igazán kritikus mérkőzéseken nem fog esetleg hiányozni egy olyan (spíler) hátvéd, aki képes átlendíteni a csapatot a hullámvölgyeken?
Tapodi Péter: Eördögh kiesése valóban nagy veszteség, de ennek ellenére úgy gondolom, hogy maradt a csapatban, illetve lett a csapatban bőven olyan játékos, akikre a kritikus szituációkban számítani lehet

Adminisztrátor: előre elküldött kérdés: Van abban valami ráció, hogy Hejkova nem túl pengés edzo ahhoz, hogy kiélezett helyzetben vagy váratlan fordulat esetén gyorsan és jól nyúljon bele a meccsbe és ha nem lesz bajnok a Sopron, akkor az valószínűleg emiatt lesz?
Tapodi Péter: Erre a kérdésre nem én vagyok kompetens válaszolni

vendeg_bérletes: Mi a véleménye az új 4-5-ös poszton bevethető játékosról Biljana Pavicevic-ről?
Tapodi Péter: a legfontosabb, amit tudni kell, hogy Biljana elmúlt időszakban sokáig volt sérült, és emiatt komoly mérkőzéshiánnyal küszködik. Reméljük, az itt elvégzett munka és a lejátszott mérkőzések segítségével komoly értéket fog képviselni csapatunkban. Egyébként egy nagyon jó szellemű, fegyelmezett játékosról van szó, aki hazájában sérülése előtti időszakig nagyon nagy tehetségnek számított. Nem utolsó sorban minden igazolásnál figyelembe kell venni az ár-teljesítmény relációt, ami az ő estében abszolút kedvező a DKSK-ra nézve

vendeg_berill: Ki a legjobb a csapatban?
Tapodi Péter: Erre a kérdésre nem is szeretnék, de nem is tudok válaszolni, ezt mindenki döntse el önmaga

Adminisztrátor: előre elküldött kérdés: Nórinak miért nem megy a játék?
Tapodi Péter: Halmos Nóra sosem szerepelt még ilyen erős csapatban, ilyen jó játékosok közt, és ráadásul az elmúlt időszakban kevés lehetőséget is kapott előző klubjaiban szintén egy nagy értéket képviselő játékos, valóban a jövő embere lehet, próbáljuk megtalálni, hogy pontosan milyen szerepekben tud a leghasznosabb lenni a csapat számára és meg is fogjuk találni ezeket a feladatokat. Ehhez türelmesnek kell lenni mind Nórának, mind a társaknak, mind a szakmai vezetésnek és a szurkolóknak is

vendeg_bérletes: Van valami információja a Ek-ban szereplő ellenfeleinkről, ki lehet a csoportban a legnehezebb ellenfél?
Tapodi Péter: a Popradról csak szóbeli információkat kaptunk, de a szintén ma játszandó Zágreb – Orenburg mérkőzésre videóst küldtünk, így róluk már képanyaggal is rendelkezünk majd, ami azért különösen fontos, mert ők tűnnek a két veszélyes ellenfélnek a csoportban.

vendeg_Gyagyás: Van kedvenc játékosa a csapatban?
Tapodi Péter: ha lenne is, akkor sem mondanám meg

vendeg_KPeter: Mi lehet az idei DKSK erőssége és gyengesége?
Tapodi Péter: a gyengeségeink úgyis kiderülnek majd, úgyhogy ezekkel különösebben nem foglalkoznék, erősségünk kapcsán pedig visszautalnék az átigazolási időszakra: jelenleg olyan játékosok alkotják a DKSK keretét, akik itt akartak kosárlabdázni a DKSK-ban, itt akartak szerepelni és játszani ebben a városban ezek előtt a szurkolók előtt. A megállapodások szinte pillanatok alatt megköttettek.

vendeg_RammsteinIchWill: Tiszteletem! Mi a véleménye a soproni (Teasley) és a pécsi (Johnson) sztárigazolásokról?
Tapodi Péter: Teasley és Johnson két igazi világsztár, akinek a felbukkanása az ellenfelek szempontjából nem biztos, hogy pozitív, de a magyar női kosárlabda színvonalát és a bajnokság színvonalát nagy mértékben emeli.

vendeg_bérletes: Eddig a DKSK az elmúlt idényekben az idegenlégiósaikkal csak befürdött, tisztelet a kivételnek.A mostani csapatban lévő külföldiekről mi a véleménye, mint játéktudás, mint ember?
Tapodi Péter: A mi légiósaink esetében nem vásároltunk zsákbamacskát, hiszen három légióst igen jól ismertünk (Djelmis, Vilipc, Jokovic), talán Pavicevic volt csak ismeretlen számunkra, de a szerződéskötés előtt rengeteg információt szereztünk be róla.

vendeg_Gyagyás: Jokovic kicsit fegyelmezetlennek tűnik a lelátóról nézve. Lehetne ezen változtatni?
Tapodi Péter: Egy extra játékosról van szó, egy igazi “zseniről”, akik általában nehezebb emberek, mint a többiek. Ana tisztában van a saját hibáival, ami nem a fegyelmezetlenségéből adódik, hanem az átlagnál hevesebb temperamentumából, és ezen próbál változtatni

vendeg_kotor: Tisztelem Tapodi úr. Ön, hogy látja, a klubnál biztosítva van minden (anyagi, tárgyi) feltétel ahhoz, hogy a csapat az első két hely valamelyikét megszerezze?
Tapodi Péter: az anyagi és tárgyi feltételek az első három hely valamelyikéhez adottak, jelenleg rendezett a klub helyzete, de a lehetőségeink még messze elmaradnak a Sopronéhoz és a Pécshez képest.

vendeg_Gyagyás: Elég szegényes a szurkolás. Üzenne valamit a szurkolóknak, hogy visszataláljanak a helyükre?
Tapodi Péter: én személy szerint nem, a csapat az eredményeivel, a játékával, a harcosságával próbálja úgymond újraéleszteni a szurkolást higgyék el, hogy rengeteget számít a lányoknak a biztatás

Adminisztrátor: előre elküldött kérdés: A keret kialakításánál alternatív megoldás volt, hogy pénzszűkében inkább legyen egy jó átlagot biztosan hozó, megbízható, hajtós játékosokból álló keret és próbálkozzunk ezzel, ha már nem tudunk olyan neves játékosokat szerződtetni, mint pl. a Sopron vagy egyébként is ebben hiszel inkább?
Tapodi Péter: igen

vendeg_RammsteinIchWill: Szívesen dolgozna férficsapatnál? Ön szerint ki nyeri a férfi bajnokságot?
Tapodi Péter: Majd a későbbiekben igen, jelenleg még női vonalon szeretnék maradandót alkotni, hogy ki nyeri a férfi bajnokságot, azt nem tudom megmondani, az élcsapatok között elég kiegyensúlyozottnak tűnnek az esélyek azt tudom, hogy én Meszlényi Robi barátomnak nagyon szurkolok.

vendeg_Rolla: Tapodi úr! Hogy látja a sportcsarnok felújítását?
Tapodi Péter: nem értem a kérdést, kifejtené bővebben?
vendeg_Rolla: A sportcsarnokkal kapcsolatban egy érzem, hogy csak egy optikai tuning történt!! Örülünk neki mert szebb lett,de a költségvetésből jobbat ki lehetett volna hozni nem?! Nem csak a nézőtér, hanem az Önök kiszolgálására is értem, edzőterem, szauna, iroda stb…
Tapodi Péter: erre igazából nem tudok válaszolni, mi élvezzük a helyzetet és szeretjük használni a felújított sportcsarnokot, hiszen sokkal jobb körülményeket biztosít, mint a tavalyi alternatív megoldások

vendeg_foxx: Mi a jó módszer az eredményhez?
Tapodi Péter: kezdődik a csapat kialakításánál, a megfelelő csapatkohézió kialakításával és sok-sok munkával, lehetőség szerint minél hasznosabb munkával folytatódik

Adminisztrátor: előre elküldött kérdés: Úgy hallottam, hogy szabadidejében szeret vadászni. mikor lőtt utoljára nemes vadra? Melyik vadásztársaság tagja? Milyen funkciót tölt be ott?
Tapodi Péter: életemben még sosem vadásztam, maximum néha hajtottam

vendeg_heteske: Milyen eredményekre számít a nemzetközi összecsapásokon?
Tapodi Péter: Győzelmekre

vendeg_kotor: Milyennek látja az utánpótlást Diósgyőrben?
Tapodi Péter: nem túl jónak
vendeg_kotor: Szabad tudni miért?
Tapodi Péter: Hosszabb elemzést igényelne a kérdés
vendeg_kotor: Ön hogy javítana az utánpótláson?
Tapodi Péter: A vezetőség felé a nyáron leadtunk egy koncepciót erre vonatkozóan, ennek a megvalósításához szándék, idő és pénz kell

vendeg_Rolla: Kívánom, hogy kiélezett harcot vívjunk minden csapattal, itthon és idegenben is, nagyon szurkolunk a csapatért!

vendeg_KPeter: Az idei DKSK támadójátékában mi a hangsúlyosabb. A betörések, a palánk alatti pozíciójáték vagy arany középút?
Tapodi Péter: Nem lehet így szétbontani elemeire a támadójátékot, nyilván minden ellenfél ellen más-más taktikai elem lesz a hatásos fegyver. Szerencsére minden támadásvariációra megvannak a megfelelő embereink.

Adminisztrátor: előre elküldött kérdés: Mi a véleménye a csapat irányítóiról és csapatkapitányáról? Úgy tudom, régóta együtt dolgoznak.
Tapodi Péter: Így van, több év óta együtt dolgozunk, örülök, hogy figyelemmel követi a női kosárlabdát

vendeg_kotor: Milyen a viszonya edzőtársaival és a klub vezetőivel?
Tapodi Péter: Úgy gondolom jó

vendeg_kotor: Ha lehetne egy kérése a klub vezetőitől, amit teljesítenének minden feltétel nélkül, akkor mi lenne az?
Tapodi Péter: Hogy minden kérésemet teljesítsék feltétel nélkül!

Tapodi Péter: Köszönöm kérdéseiket, és este találkozzunk a sportcsarnokban! Hajrá Diósgyőr, hajrá Acélváros!

vendeg_kotor: Köszönöm a válaszait további sok sikert önnek és a csapatnak.
vendeg_berill: Szerintem drukkoljunk együtt a DKSK-nak!