Munka nélküli álláshirdetők

Miskolc, Szerencs – A gyanú szerint országosan több tucat sértettet is megkárosított az a házaspár, akik hirdetésükben munkalehetőséget kínáltak. Arról azonban nem tájékoztatták az ügyfeleiket, hogy pénzt csak ők fognak keresni.

A Szerencsi Rendőrkapitányságon tett feljelentés alapján üzletszerűen elkövetett csalás gyanúja miatt indult nyomozás. Az eljárás adatai szerint a gyanúsítottak külföldi munkalehetőségeket hirdettek az interneten. Telefonon történt előzetes egyeztetést követően a hirdetők utaztatás és egészségügyi alkalmassági vizsgálatok költségeire különböző összegeket kértek a jelentkezőktől, amelyeket egy általuk megadott számlaszámra kellett utalni.

Az eljárás adatai szerint a számlaszámot egydebreceni hajléktalan férfi nyitotta egy hajdúhadházi házaspár megbízásából. A gyanúsítottak azonban semmilyen álláslehetőséghez nem juttatták a sértetteteket, akinek a száma elérheti a félszázat.

A Szerencsi Rendőrkapitányság előterjesztése alapján a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte a hajdúhadházi házaspárt. Az ügyben még további nyomozati cselekmények várhatóak.

– A Szerencsi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda –