Nagyvilág

2012.05.09. 18:23

Presser Gábor és Rúzsa Magdi is fellép a Kolozsvári Magyar Napokon

Kolozsvár, 2012. május 9., szerda (MTI) - Presser Gábor és Rúzsa Magdi is fellép augusztusban a harmadszorra megtartandó Kolozsvári Magyar Napokon.

Kolozsvár, 2012. május 9., szerda (MTI) - Presser Gábor és Rúzsa Magdi is fellép augusztusban a harmadszorra megtartandó Kolozsvári Magyar Napokon.

Gergely Balázs, a fesztivált szervező Kincses Kolozsvár Egyesület elnöke az eseményt beharangozó szerdai sajtótájékoztatón elmondta: a Kolozsvári Magyar Napok keretében idén is klasszikus és könnyűzenei koncertek, képzőművészeti kiállítások, könyvbemutatók várják a közönséget. "Az esti főtéri koncertek mellett a Farkas utcai fesztiválutca lesz a közösségi találkozási pont" - fogalmazott Gergely Balázs.

Amint Sánta Levente fesztiváligazgató elmondta, Presser Gábor és Rúzsa Magdi egyedi, közös produkciója lesz az augusztus 13. és 20. között tartandó rendezvénysorozat legfontosabb koncertje, de a többi fellépőre sem panaszkodhatnak a fesztiválrajongók. A dzsesszvonalat a Budapest Ragtime Band képviseli, a bluesos hangulatot Hobo és bandája garantálja, a Főtéren koncertezik ugyanakkor az Edda és a Neoton Família is.

Fekete Emőke, a Kolozs Megyei Tanács alelnöke, a Kincses Kolozsvár Egyesület alapító tagja kijelentette: a közigazgatási szervek idén is a Kolozsvári Magyar Napok mellett állnak, a Kolozsvári Városi Tanács 40 ezer lejt (2,65 millió forintot), a Kolozs Megyei Tanács pedig több mint 50 ezer lejt (3,36 millió forintot) utalt ki a rendezvény támogatására.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!