Mumusokkal játszanak

A harmadik játéknapon többségben lesznek az idegenben szereplő csapataink, a program a szombati Mátészalka–Rakamaz megyei rangadóval indul (a többi meccset vasárnap játsszák), melyen a pont nélküli csapat fogadja eddig hibátlan riválisát.

Érdekesség, hogy a dobogóra pályázó Tuzsér és Ibrány is korábbi mumusával találkozik, a sényőiek viszont éppen abban reménykednek, hogy folytatódik a Szirmabesenyő elleni jó sorozatuk.

3. forduló: meccsek, nyilatkozatok

Mátészalka (16.)–Rakamaz (3.)

Tóth Zoltán, mátészalkai edző:Továbbra is akadnak hiányosságaink támadásban és védekezésben is, azon vagyunk, hogy ezeket kijavítsuk, de ehhez a játékosok és az edző részéről is nagy türelemre lesz szükség. Szombaton a csoport legjobb játékosállományával rendelkező csapata lesz a vendégünk, amely ellen mindent megteszünk a minél jobb eredmény elérése érdekében. Az eltiltását letöltő Kléningerre ismét számíthatunk.

Brekk János, rakamazi edző:Nem ismerjük az átalakított Szalkát, a hírek szerint egy fiatalos csapattal találjuk szemben magunkat. Az ellenfelet mindig tisztelni kell, és abból indulunk ki, hogy idegenben jó az iksz, de a papírforma alapján lehet esélyünk a három pontra is. Szeretnénk folytatni a jó rajtunkat. Göncz eltiltása lejárt, Domokos és Riczu viszont továbbra is sérült.

Balkány (7.)–Berettyóújfalu (9.)

Mirgai László, balkányi edző: Csapatom küzdenitudásból jelesre vizsgázott Tuzséron, ráadásul az első félidőben remek támadásokat is vezettünk. Ezt kellene megismételni, és minél hosszabb időre kitolni, mivel valószínű, hogy ellenfelünk tíz emberrel fog védekezni. Csak a három pontban gondolkodunk, mivel a jövő héten újabb bajnokesélyeshez látogatunk.

Ibrány (8.)–Sátoraljaújhely (13.)

Németh Károly:Számunkra a Sátoraljaújhely örök mumus, igaz, csak idegenben. Ellenfelünk kiszámíthatatlan, de nekünk hazai pályán senkitől nincs félnivalónk. Innentől kezdve folyamatosan bizonyítanunk kell, hogy az elsők között van a helyünk, és nem elég jól játszani, helyzeteket kialakítani, hanem azokat értékesíteni is kell. Imre továbbra is sérült, Nagy Sándor és Szilágyi pedig betegeskedett a héten.

Hajdúböszörmény (12.)–Szakoly (13.)

Terdik Ferenc, szakolyi edző:A Mád ellen már bíztatóbb teljesítményt nyújtottunk és a hozzáállás is megfelelő volt, ha ezeket meg tudjuk ismételni, akkor akár meglepetést is okozhatunk Böszörményben. Kotricz sérülés miatt nem játszhat.

Szirmabesenyő (6.)–Volán-Sényő (9.)

Rubóczki Tibor, sényői játékos-edző:Eddig mindkétszer sikerült nyernünk Szirmabesenyőn, ráadásul mindig tartalékos összetételben. A vasárnapi meccs kimenetele azon fog múlni, hogy miként használjuk ki a helyzeteinket, illetve hátul milyen stabilak leszünk a felívelt labdákkal szemben. Mindenképpen pontot szeretnénk szerezni, Asztalos eltiltása lejárt, Komi játéka viszont kérdéses.

Balmazújváros (15.)–Tuzsér (4.)

Révész Attila, tuzséri edző: Szeretnénk az Újváros-fóbiánkat levetkőzni, hiszen sosem nyertünk még mostani ellenfelünk otthonában. A heti munka alapján javuló formáról beszélhetünk, ellenfelünk pedig eddig nem a legjobb arcát mutatta, így esélyünk lehet az ellene évek óta tartók sikertelenségünk megtörésére.

– Bodnár Tibor –