Multimédia

2020.03.07. 13:30

Alig valamire jó appok

A praktikus applikációk mellett számos „pihent” alkalmazásra bukkanhatunk.

Forrás: shutterstock/illusztráció

A különböző applikációk lassan szerves részei a mindennapjainknak. Ha a villamoson eszünkbe jut, hogy ma még nem mértünk vérnyomást, csak letöltünk egy appot, és pár pillanat múlva megvan az eredmény. Ha eltévedünk a városban vagy nem találunk egy eldugott utcát, segít a térkép, ha pedig csak játszani szeretnénk valamit, míg várunk az orvosi rendelőben, akkor is a telefonunkat vesszük elő.

Azok a fejlesztők, akik a különböző applikációkat készítik, nem fukarkodnak a kreatív energiáikkal; sokszor olyan pihent dolgokra bukkanhatunk a Play Áruházban vagy az App Store-ban, amik felülről súrolják a józan ész határát.

„Elmés” tanácsok

Persze a felhasználókat sem kell félteni. Néhány alkalmazás alatt igazán „elmés” tanácsokat lehet olvasni. Az egyik játékhoz például – aminek igazából annyi a lényege, hogy meg kell fertőzni a Földet több vírussal, de közben készül egy ellenszer, ami megmentheti az emberiséget – valaki aláírta, hogy „Ajánlom a Kínában való kezdést legkönnyebb módban, és nyerni fogsz!”. A fenti jó példa arra, hogy az internetes humor gyakran nem túl „píszí”.

Az Apple és a Google boltjai is tele vannak valóban hasznos appokkal, viszont akadnak iszonyatosan pihent programok is. Aki például unja a stresszlabdát, a felgyülemlett feszültség levezetésére nyomkodhat pattanásokat is a telefonján vagy a tabletjén. A Pimple Popper applikációban virtuális papuláktól kell megtisztítanunk egy arcot. A programnak oktató jellege is van: többféle típusú és stádiumú pattanással találkozunk, az apró fekete mitesszertől a bőr alatti gyulladt aknéig.

Festés macskáknak

Ha azonban konstruktívabb szórakozásra vágyunk az „instant agyfagyás” keretein belül, az is könnyen megoldható. A fejlesztők gondoltak a kisállattartókra: számukra kreálták a Festés macskáknak (Paint for Cats) elnevezésű appot. A kijelzőn egy színes egér szaladgál, amire a macskánk vadászhat, eközben pedig a mancsa nyomán különböző színes foltok jelennek meg a kijelzőn. A cicánk festményeit pedig kilógathatjuk egy virtuális műteremben.

Az egyik legfurcsább alkalmazás már címében sem rejti véka alá a célját: Helyek, ahol kakiltam (Places I’ve Pooped). Azokat a helyeket – jobb esetben mosdókat – jelölhetjük meg a segítségével, ahol már sikerült elvégeznünk a nagydolgunkat. Ezeket a színtereket megoszthatjuk ismerőseinkkel is, mintegy ajánlásképpen: idáig érdemes kibírni, ha a közelben vagy!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!