Multimédia

2016.06.13. 18:12

A Microsoft megveszi a LinkedIN-t

A döntésről a Microsoft hivatalos blogján közölte, hogy készpénzért, összesen 26,2 milliárd dollárért veszi meg a közösségi oldalt - <a href="http://www.impuls360.hu/a-microsoft-megveszi-a-linkedin-t.html" target="_blank">írja az Impuls360 blogja</a>.

A döntésről a Microsoft hivatalos blogján közölte, hogy készpénzért, összesen 26,2 milliárd dollárért veszi meg a közösségi oldalt - írja az Impuls360 blogja.

A bejelentés mindenképpen különleges, hiszen még soha nem fizettek teches startup vállalkozásért ennyi. A Microsoft sajtóosztályának közlése szerint a tranzakció készpénzben történik, minden egyes LinkedIN részvényért 196 dollárt fizet majd a technológiai mamutcég, amellyel ez a cég történetének legnagyobb beruházása is. A hír hatására a LinkedIN részvények 48 százalékot ugrottak.

A 2002 decemberében alapított LinkedIN a világ legnagyobb üzleti céllal működő közösségi oldala. A regisztrálók más oldalakkal ellentétben itt kifejezetten munkatársi, üzleti kapcsolatok alapján ismerősei egymásnak, de gyakran használják álláskeresők, sőt fejvadászok is a megfelelő munkahely vagy munkaerő megtalálására. Az oldalnak évente több, mint 430 millió felhasználója van, amely havonta 105 millió egyedi látogatót jelent.

A Microsoft vezérigazgatója Satya Nadella kijelentette, hogy az oldal alapítói megtarthatják függetlenségüket, és saját elképzeléseik alapján fejleszthetik az oldalt, valamint az alapító, korábbi Yahoo vezér Jeff Weiner is megtarthatja székét.

Forrás: Impuls360.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!