Multimédia

2016.05.04. 13:44

Így ünneplik a Földön a nemzetközi Star Wars napot

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Május negyedike minden sci-fi bolond számára piros betűs ünnep, hiszen 2011 óta ezen a napon van a nemzetközi Star Wars nap – <a href="http://www.impuls360.hu/igy-unneplik-a-foldon-a-nemzetkozi-star-wars-napot.html" target="_blank">írja az Impuls360</a>.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Május negyedike minden sci-fi bolond számára piros betűs ünnep, hiszen 2011 óta ezen a napon van a nemzetközi Star Wars nap – írja az Impuls360.

A Star Wars napot rajongók alapították 2011-ben, hogy évről-évre megünnepeljék kedvenc filmjüket. A dátum választás sem véletlen, hiszen ha a kultikussá vált (May the force be with you! – Az erő legyen veled!) mondatot kicsit pöszén mondjuk ki angolul, a május negyedikei dátumot könnyű kihallani belőle (May the fourth be with you!).

Az ünnep hamar nagy népszerűségre tett szert elsősorban a közösségi média és az internet hatására, így kiváló lehetőséget biztosított cégeknek, hogy megszokott online marketing tartalmuk mellé ezen a napon Star Wars által ihletett képeket, videókat tegyenek közzé. A Google már jó néhány alkalommal tett közzé ilyen tartalmat, ezekről korábban be is számoltunk, ám egyelőre a mai napon még nem kedveskedett nekünk semmivel a keresőóriás. A #starwarsday hashtagre keresve számos szellemes és kreatív tartalmat találhatunk, ezekből Twitter és Facebook posztokból válogattuk össze a legjobbakat.

Forrás: impuls360.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!