Multimédia

2016.05.13. 15:59

7 titkos funkció a Facebookon

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Próbált már sakkozni a Messengerben? Esetleg szeretné a legnagyobb közösségi oldalt kalóz nyelven használni? Most megmutatunk hét olyan funkciót, amit talán eddig nem ismert - írja az Impuls360.

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Próbált már sakkozni a Messengerben? Esetleg szeretné a legnagyobb közösségi oldalt kalóz nyelven használni? Most megmutatunk hét olyan funkciót, amit talán eddig nem ismert - írja az Impuls360.

A Facebooknak a 2016 első negyedéves adatai szerint több, mint 1.6 milliárd felhasználója van világszerte, a közösségi oldal üzenetküldő szolgáltatása pedig olyan népszerű, hogy naponta 1 milliárd ember használja. Egy ilyen forgalmat bonyolító cég esetében szinte kötelező valamilyen rejtett tartalmat elhelyezni, amely vagy vicces vagy szórakoztató, esetleg teljesen haszontalan. Ezek közül válogattuk össze a hét legjobbat

1. Ha fel szeretné dobni saját, vagy ismerősének napját, akkor a Facebook Messengerben írja be a @dailycute szöveget, és máris egy aranyos állat képét küldi el a rendszer, ami garantáltan feldobja a napot.

2. Számos alternatíva létezik a Facebook Messenger alkalmazására, a legjobbat mégis maga a Facebook nyújtja. A messenger.com oldalon elérhetjük az alkalmazás asztali változatát, így a hírfolyam nélkül teljes képernyőn cseveghetünk.

3. Nemrég a Facebook egy komoly újítást vezetett be, amelynek segítségével lehetőségünk van profilkép helyett profilvideót használni. Egyelőre csak mobilalkalmazással van arra lehetőségünk, hogy maximum 7 másodperces profilvideót töltsünk fel, de profilunkon asztali gépen is megjelenik a kisfilm.

4. Ha egy kis változatosságra vágyunk a Facebook felhasználói felületén, változtassuk meg a felület nyelvét. Persze lehetne kínaira is állítani, de mennyivel jobb alternatíva az, ha kalóz angolra (English – Pirate) váltunk, vagy megfordítunk minden szöveget a monitoron (English – Upside Down).

5. Ha tornáztatni szeretnénk kicsit az agyunkat, kiváló lehetőséget biztosít a Messenger sakkjátéka, amelynek előhívásához nem kell mást tennünk, mint a kiszemelt partner csevegőablakába a @fbchess play szavakat. A további parancsokról korábbi írásunkban tájékozódhat.

6. A könnyedebb szórakozás kedvelőinek is tartogat egy meglepetést a Facebbok, hiszen ha mobiltelefonon a Messenger alkalmazásban kiválasztjuk a kosárlabda hangulatjelet és elküldjük ismerősünknek, máris vérre menő palánkra dobó versenyt indíthatunk. A jó hír az, hogy csoportos beszélgetésekben is működik.

7. Bármilyen hihetetlen, de nem mindenkinek van Facebook fiókja. Ha ennek ellenére is használni szeretné a Messengert, azt könnyen megteheti. Egyszerűen le kell tölteni mobiltelefonra az alkalmazást, amely telefonszám alapján azonosítja a felhasználót.

Forrás: impuls360.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!