Multimédia

2008.11.28. 15:16

NOD32 vírusírtó mobiltelefonokra

<p>A vírustámadások kivédésére az ESET piacra dobta új szoftverét, a Mobile Antivirust.</p>

Az okostelefonokat támadó kártevők nem csak az eszközökön tárolt adatokat rongálhatják meg, de akár továbbíthatják a felhasználók személyes adatait a vírusok készítői számára. A NOD32 fejlesztése során megszerzett tapasztalatokat felhasználó ESET Mobile Antivirus proaktív védelmet nyújt a kártevők ellen, és képes a kéretlen SMS üzenetek blokkolására is.

A Windows Mobile platformon működő szoftver a többfajta ellenőrzési funkcióval és az automatikus frissítés lehetőségével kiegészítve megbízható védelmet biztosít az okostelefonoknak.

A Mobile Antivirus fejlesztése során az ESET szakembereinek számos olyan nehézséget kellett leküzdeniük, amelyek szinte ismeretlenek az asztali számítógépeken és laptopokon használt vírusirtóknál. Korlátot jelentett az okostelefonok limitált memóriája, az eltérő akkumulátorfajták kapacitása és a különböző sávszélességek létezése. „A számos kihívás ellenére sikerült egy olyan szoftvert létrehozni, amely a telefon teljesítményének befolyásolása nélkül képes teljes körű védelmet biztosítani” – mondta Csiszér Béla, az ESET NOD32 magyarországi forgalmazásáért felelős Sicontact Kft. ügyvezetője.

  • Informatikai szeméthegyeink
    Magyarországon évente 130-135 ezer tonna e-hulladék keletkezik, számítógépek, monitorok, mobiltelefonok és hasonló elektronikai cikkek.

  • Háromévente új laptop, ingyen
    Meghökkentő promóciával állt elő a Fujitsu Siemens. A LifeBook 4 Life akció keretében három évente ingyen kínál új számítógépet a gyártó.

  • Közösen is lehet keresgélni a Google-on
    A népszerű internetes keresőn mostantól a felhasználó módosíthatja azt a találati listát, amelyet a számítógép nyújt neki.

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!