Multimédia

2008.10.13. 12:07

Nézze meg, mennyire van leterhelve a gépe

<p>Ha kíváncsiak vagyunk rá, mennyire van leterhelve a gépünk, látványos grafikonon követhetjük végig munka közben, miként változnak a különböző értékek.</p>

A Hexagora Performance Monitor aprócska, de adott esetben hasznos kis program. Négy fontos jellemzőt mér, nevezetesen a CPU és a merevlemez leterheltségét, a szabad memória mennyiségének alakulását és a hálózati adatforgalmat. Természetesen ha minket ezek közül csak egy érdekel, a többit kikapcsolhatjuk, de alapértelmezésben négy apró, színes kijelzőt jelenít meg a program a képernyőn.

Oda tesszük őket - együtt vagy külön - ahová jólesik. Változtathatjuk a színüket, a stílusukat, áttetszőségüket, kérhetünk feliratot, ha nem akarjuk megjegyezni, hogy melyik szín pontosan mit is jelképez. Ha föléjük visszük az egérkurzort, pontosabb adatokat is kérhetünk az adott területről. Ha arra van szükségünk, a taszkbáron is megjeleníthető egy-egy ikonként minden információ.

Hasonló programból persze rengeteg van szerte az interneten, a Heaxagora PM egyik előnye viszont, hogy akár telepítés nélkül is használható (van telepíthető és kicsomagolás után rögtön futtatható változat is). Változtatható a prioritás is, így zökkenőmentesen dolgozhatunk mellette, ha hosszabb tesztet szeretnénk végezni. Ezenkívül ízléses és viszonylag keveset “eszik” (ha a 8-10 MB-os memóriafoglalást kevésnek nevezhetjük, de manapság úgy tűnik, már annak számít).
techline.hu

  • Webáruház lesz a YouTube-ból
  • Az első kép a "Google-műholdról"
  • Rekordot dönt az új FIFA
  • IT/Multimédia
  •  

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!