Multimédia

2008.10.08. 12:09

Biztonsági slusszkulcs a tizenévesek száguldozása ellen

<p>Olyan biztonsági slusszkulcsot fejlesztett ki a Ford, amellyel a szülő beállíthatja, milyen maximális sebességgel vezetheti gyerekük a családi autót.</p>

Az eszközt MyKey-nek nevezik, és már jövő évtől kezdve adják minden Ford Focushoz és más Ford, Lincoln valamint Mercury modellekhez.

A biztonsági kulccsal maximálni lehet a kocsi csúcssebességét, és be lehet állítani, hogy legfeljebb mekkora hangerővel bömböljön a zene. Hogy a csemete ne indulhasson el a biztonsági öv nélkül, a szülő előre megszabhatja, hogy az audiórendszer addig ne induljon el, amíg az övek nincsenek becsatolva.

A Ford előzetes közvélemény-kutatása szerint a szülők 50 százaléka gyakrabban engedné vezetni a tizenéves gyerekét, ha a kocsi fel lenne szerelve a MyKey rendszerrel.

A MyKeyt az autó lopásgátlójába építik be. Indítás előtt a kocsi számítógépe leolvassa a csip kódját, és a megválasztott vezetési módot engedélyezi.

Amelyik szülőnek ez is kevés, az még alkalmazhat GPS, azaz műholdas helymeghatározós rendszert is, amellyel a tinédzser sofőr minden mozgását nyomon követheti.

  • IT/Multimédia hírek
  • Autós hírek
  •  

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!