Multimédia

2008.06.23. 10:33

Politikusképző videójáték

<p>Ismert politikusok bőrébe bújhatunk a Political Machine 2008 c. játékban.</p>

Az Egyesült Államokban már nagyban zajlik az elnökválasztást kísérő kampány, immár csak az a kérdés, hogy John McCain, avagy Barack Obama költözhet a Fehér Házba. Az öt évenként sorra kerülő választási kampány óriási show-t jelent a helyieknek, az elnökjelöltek vitája a legnézetebb műsorok közé tartozik.

A Political Machine 2008 című videójátéknak hála maguk a választópolgárok is beleszólhatnak a csatába, igaz csak virtuálisan. Az említett cím egy stratégiai játékot takar, ahol is a számunkra szimpatikus jelölt bőrébe bújva játszhatjuk végig a választásokat megelőző kampány időszakát.

Az eszközök tárháza széles skálát mutat, elnökjelöltként számos praktikát felhasználhatunk a hatalomrajutás érdekében. Természetesen az "asztal alatti" dolgok kimaradtak a játékból, itt csak tisztességes eszközökkel juttathatjuk hatalomra republikánus, avagy demokrata jelöltünket.

Az, hogy már az elnökválasztás témakörében is videójátékot készítenek azért jól mutatja a kampány körüli nagy felhajtást, ami egészen őszig tart majd, akkor derül fény ugyanis az USA soron következő elnökének személyére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!