Multimédia

2008.06.26. 09:26

Holografikus telefonokat ígérnek 2010-re

<p>A hologramos kijelzőt, mint szabadalmat bejegyző cég ígérete szerint két év múlva már kereskedelmi forgalomba kerülhet az újdonság.</p>

Az Infosys-nél olyan holografikus technológiát fejlesztettek ki, mely 3D-s képek vetítésére, rögzítésére és küldésére egyaránt alkalmas. Az újdonsággal felvértezett készülékek számos felhasználási területen lesznek majd alkalmazhatóak, új perspektívát nyithatnak például az oktatásban vagy az orvostudomány fejlődésében, de a leginkább kézenfekvő felhasználási terület a mobilkommunikáció lehet.

Az újdonság működési elve szerint 2 dimenziós fotósorozatot készít, akár egy hagyományos digitális kamera, majd a grafikus processzor egy algoritmus segítségével harmadik dimenziós képet generál a lefotózott tárgyról, illetve környezetéről.

Az Infosys ígérete szerint leghamarabb 2010-ben kerülhetnek sorozatgyártásba, majd kereskedelmi forgalomba az első ilyen hordozható platformok, melyek megjelenése minden bizonnyal mérföldkő lesz a kommunikációban. Előrejelzések szerint 2010-re már mintegy 8 millió ilyen készülékre lesz igény a piac részéről.

A 3D-s szabványok között már csak azért is nagy eredmény az indai cég újdonsága, mivel az olyan képet generál harmadik dimenzióban, melynek nem rosszabb a felbontása, mint az eredeti 2D-s képeknek, erre pedig egyetlen másik hasonszőrű szabvány sem volt képes eddig.

Kapcsolódó:

  • FIFA 09 képek
  • Bill Gates visszavonul
  • 38 év fegyház hackelésért
  • Törvénytervezet az illegális letöltések ellen
  • Tortát küldött a Microsoft
  • Multimédia rovatunk hírei
  •  

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!