Múlt és jelen: íme, a hajdú hagyományaink

Tiszaszederkény – A Tiszaújvároshoz tartozó, annak történelmi magvát alkotó Tiszaszederkény bővelkedik a hajdú hagyományokban. Éppen ezért szervezték meg néhány nappal ezelőtt a Tisza-szigeten a Hajdúk Szigete rendezvényt, amelyen Hajdúnánás, Hajdúdorog és Tiszaújváros testvérvárosa, Polgár képviseltette magát.

Bráz György, Tiszaújváros polgármestere a megnyitón kijelentette, „tulajdonképpen itt élünk a hajdúk között, hiszen Tiszaújváros környezetében 50-60 olyan település van, köztük nagy múltú városok, melyek azzal büszkélkedhetnek, hogy a 17. században hajdúkat telepítettek a környékükre.”

A Hajdúk Szigetén a résztvevő települések kulturális programokkal jelentkeztek. Kiemelkedő volt a Polgári Lovas Hagyományőrző Egyesület bemutatója. Mint kiderült, a polgári lovasok „munkássága” sokrétű, a csikósság, a huszárság és a betyárság világába is igyekeznek betekintést adni.

ÉM0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s