“Működnek-e” az ételadományok adását, kapását célzó ládikák?

Folyamatosan tesznek be ételt a miskolci ládákba
Folyamatosan tesznek be ételt a miskolci ládákba
Miskolc – Alighanem hátráltatják kissé a nyári szabadságok az „Enni adok – Enni kapok” akció kiteljesedését.

Az újabb ételadomány-dobozok kihelyezéséről még mindig folyamatban vannak a tárgyalások, tudtuk meg Grubert Rolandtól a Magyar Vöröskereszt B.-A.-Z. Megyei Szervezetének igazgatójától. Azonban arról is biztosított, hogy ha nem is nagy tételben, de folyamatosan tesznek is be, vesznek is ki a szervezet Győri kapu 123. számú épületének kerítésére szerelt dobozba/dobozból.

Hasonló tapasztalatokról számolt be az MSZP Corvin utcai székháza falára kitett doboz kapcsán Varga László képviselő, aki úgy látja, hogy nem sokáig marad a ládikában, amit beletesznek, de ők is igyekeznek gondoskodni arról, hogy sokáig üresen se álljon, minthogy tagjaik is rendszeresen adnak le konzerveket, tésztát, kenyeret.

– Kapóra jött ez a lehetőség, hiszen egyébként is szívesen adakozunk – mondta.

Beszéltünk Barkóczi István vállalkozóval is, aki elsejétől kéthetente juttat el jelentősebb adományt a Vöröskereszten keresztül a dobozok egyikébe.

– Arra készülök, hogy a következő kamarai ülésen felhívom vállalkozótársaim figyelmét, hogy ők is éljenek az adakozásnak ezzel a jónak, hasznosnak tűnő lehetőségével – fogalmazott.

ÉM-SzK


Még: Enni adok – enni kapok Miskolcon

Miskolc – Több olvasónk kérdezte: folytatódik-e a Vöröskereszttel közös Enni adok – enni kapok akciónk Miskolcon. tovább »

Ételdoboz-akció: „Jól működő körforgás”

Miskolc – A Magyar Vöröskereszt B.-A.-Z. Megyei Szervezete – az Észak-Magyarország kezdeményezésére – Miskolcon is elindította az ételadomány-doboz akciót. Lényege, hogy az utcára kihelyezett dobozokba bárki betehet nem romlandó élelmiszereket, s onnan bárki ki is vehet, lehetőleg arra figyelemmel, hogy másnak is jusson belőle. tovább »

Az első élelmiszer-ládikó, az első adakozó és az első rászoruló

Miskolc – Kisebb akadályok ugyan adódtak, de kedden elindult az új segítő akció Miskolcon. tovább »

Így juthatna el az ételfelesleg oda, ahol szükség van rá…

Miskolc – Miért nincs Miskolcon is ételadomány-gyűjtő láda? Hiszen igény bizonnyal itt is szükség volna rá. Vágjunk bele! tovább »

hirdetés


hirdet�s