Műfüves focipálya karácsonyra

Műfüves focipálya karácsonyra

Hétfőn átadták a területet a kivitelezőnek, így megkezdődhet Diósgyőrben a műfüves futballpálya építése.  Korábbi cikkek [.doc – 32KB]

Mint arról már korábban hírt adtunk: a Diósgyőri Stadiont Működtető Közhasznú Társaság (DSM Kht.) még 2004-ben 69 millió forintot nyert pályázaton az akkor még létező Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztériumtól (GyISM) műfüves futballpálya építésére.

Ehhez tette hozzá a miskolci önkormányzat – a közgyűlési döntés értelmében – a beruházás megvalósításhoz szükséges további összeget, így mintegy 100 millió forintos bekerülési költségből valósulhat meg a beruházás.  

Megkapták

Néhány héttel ezelőtt beruházást bonyolító, az önkormányzati tulajdonban lévő Miber Szolg Kft. megkötötte a szerződést a kiválasztott kivitelezővel, a Strabag Rt.-vel, akik hétfőn kapták meg a területet a pálya megépítésére. Innentől a kivitelezőnek 50 napja van arra, hogy a beruházást elvégezze, ami azt jelenti, hogy karácsonyra készen kell lennie a 68×105 méteres, világítással ellátott, körbe kerített nagy alakú futballpályának.

A munkálatok idei befejezését az is sürgeti, hogy a GyISM pályázatában szerepel, hogy az elnyert összeget legkésőbb 2005 év végig fel kell használni, ellenkező esetben a pénzt nem kapja a nyertes. 

Az év elején nagy fejtörést okozott, hogy hová helyezzék el a pályát, és nem csak a diósgyőri helyszín jött szóba, de nyárra biztossá vált, hogy a Diósgyőri Sportligetnek nevezett terülten lesz a műfüves pálya, igaz itt keresték a helyét egy ideig.

Végül az a döntés született, hogy a kis füves edzőpálya és a Szinva patak között, a Vörös Csillagnak nevezett salakos edzőpálya mellett épüljön meg a műfüves pálya – tudtuk meg Nagy Bélától, a DSM Kht. igazgatójától.

BCs