Műanyagfeldolgozó telephelyet adtak át Szirmabesenyőn

Akt.:
Orbán Viktor miniszterelnök (j2), Kovács F. László, az Ongropack Kft. tulajdonosa (k), Kovács Eszter (b2) és Szabó Gyula (b) ügyvezető igazgatók, Csöbör Katalin, a Fidesz országgyűlési képviselője és képviselőjelöltje a műanyag termékek előállításával és forgalmazásával foglalkozó társaság szirmabesenyői gyárának avatásán 2018. március 27-én.
Orbán Viktor miniszterelnök (j2), Kovács F. László, az Ongropack Kft. tulajdonosa (k), Kovács Eszter (b2) és Szabó Gyula (b) ügyvezető igazgatók, Csöbör Katalin, a Fidesz országgyűlési képviselője és képviselőjelöltje a műanyag termékek előállításával és forgalmazásával foglalkozó társaság szirmabesenyői gyárának avatásán 2018. március 27-én. - © MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Szirmabesenyő – Átadták a műanyag termékek előállításával és forgalmazásával foglalkozó magyar tulajdonú Ongropack Kft. új telephelyét a Miskolchoz közeli Szirmabesenyő határában kedden, az avatáson ott volt Orbán Viktor miniszterelnök is.

Kovács F. László, a magyar családi vállalkozásként működő Ongropack cégvezetője egyebek mellett azt mondta: korábban a társaság tizenhat évig a kazincbarcikai BorsodChem Zrt. leányvállalata volt, 2009-ben vásárolták ki.

Akkor 12 ezer tonna pvc-ből készült háztartási fóliát, élelmiszeripari és gyógyszeripari csomagolóanyagot, valamint építőipari terméket gyártottak, árbevételük 5-6 milliárd forintot tett ki. 2017-ben már 24 ezer tonna készterméket gyártottak, ennek több mint 90 százalékát exportálták, főleg uniós országokba. Az árbevétel 13,5 milliárd forintra nőtt, és a foglalkoztatottak száma a korábbi 114-ről 240-re emelkedett.

Felavatták az Ongropack gyárát Szirmabesenyõn
Kovács F. László, az Ongropack Kft. tulajdonosa beszédet mond a műanyag termékek előállításával és forgalmazásával foglalkozó társaság szirmabesenyői gyárának avatásán 2018. március 27-én. | MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Szólt arról is, hogy az elmúlt kilenc évben évente 9 százalékkal nőtt a társaság bevétele, a növekedést külső és belső körülményeknek egyaránt köszönhető, a termékek minőségének javítására fókuszáltak.

Megemlítette: a növekedési hitelprogramnak köszönhetően fix, alacsony kamatozású, hosszú futamidejű kölcsönből tudtak fejleszteni, új telephelyet építeni. A kormány 1 milliárd 53 millió forint vissza nem térítendő összeggel támogatta a 9,1 milliárd forintos beruházását.

Kovács F.László szólt arról is, hogy hamarosan a gyártósorok áttelepítése is megkezdődik az új csarnokokba, ezt úgy végzik, hogy a vevők ne érezzenek meg az átállásból jószerivel semmit, a gyártás folyamatos lesz.

– MTI –


Orbán Viktor miniszterelnök adta át az Ongropack Kft. új telephelyét Szirmabesenyőn.
Szirmabesenyő - Orbán Viktor miniszterelnök adta át az Ongropack Kft. új telephelyét Szirmabesenyőn. „Magyarország újraiparosítása jó ütemben halad, olyan tempóban, amelyet nyolc évvel ezelőtt kevesen hittek volna, ráadásul ma már nem csak a külföldi multinacionális cégek beruházásairól szólnak a...