MTK vs. DVTK – Torghelle Sándor egy „pozitív őrült”, de a Diósgyőrnek vannak jó védői

Akt.:
MTK vs. DVTK – Torghelle Sándor egy „pozitív őrült”, de a Diósgyőrnek vannak jó védői
Miskolc – Szombaton 18 órától az MTK ellen játszik idegenben a DVTK NB I-es labdarúgócsapata.

Már csak két forduló van hátra a honi NB I 2016/2017-es szezonjából, és nemcsak a bajnoki cím kérdése nem dőlt még el, hanem az sem, hogy a Gyirmót FC-Győr gárdája mellett még melyik alakulat búcsúzik az élvonaltól. A veszélyeztetettek között van a Diósgyőri VTK csapata (36 pont) is, amely egy ugyancsak „fenyegetett” helyzetben lévő együttesnél, az MTK Budapestnél (35 pont) vizitál szombaton 18 órától a Hidegkuti Nándor stadionban.


Ön szerint mi lesz az MTK Budapest vs. Diósgyőri VTK mérkőzés végeredménye?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Egy forgatókönyvvel

A piros-fehér klub csütörtöki, szokásos sajtótájékoztatóján Bódog Tamás, a DVTK vezetőedzője úgy fogalmazott, hogy minden mérkőzés fontos a számára, számukra, de ez, az MTK elleni kimondottan, mert siker esetén be tudnák biztosítani a jövő évi NB I-es tagságukat. „Nagyobb téttel bír ez a mérkőzés, mint a többi eddigi, úgy is készülünk, készültünk rá. Arra számítok, hogy a csapat az első perctől kezdve, teljes oda­adással és olyan hozzáállással fog a meccsbe belemenni, mint ahogyan a Mezőkövesd elleni második félidőben tette. Amennyiben így fogunk kezdeni, akkor úgy gondolom, nem érhet bennünket meglepetés” – állította a szakmai munka vezetője, aki arra a kérdésre, hogy hányféle forgatókönyvvel készül, ezt válaszolta: „Eggyel, amely a győzelemhez vezet… Megvannak a különböző variációk a különböző esetekre, de mindegyik terv egy irányba visz, bízom benne, hogy amit eltervezünk, az működni fog, elérjük vele a célunkat.”

A szituáció elég komoly, egy „vagy-vagy” helyzet, ezért kíváncsiak voltunk arra, hogy most másképpen kell-e felkészíteni a játékosokat, főleg mentálisan, van-e más módszer. „Azt ne felejtsük el, hogy amikor idejöttem két hónappal ezelőtt, hol állt a csapat, és a tét akkor is ugyanilyen nagy volt, ugyanilyen súlya volt a mérkőzéseknek – sorolta Bódog Tamás. – Ha veszítettünk volna azóta még egy-két mérkőzést, akkor nem állnánk ott, ahol állunk, nem lenne meg az a lehetőség, ami előttünk van. Azt is meg tudták oldani a játékosok gyönyörűen, felesleges a vállukra még nagyobb súlyt rakni, mikor eddig is rajtuk volt a teher. Azt is megoldották, és a következő meccseket is meg fogják oldani. A kívülállónak érdekesebb a helyzet, de a felkészítés ugyanúgy történt. Az izgalom kicsit fokozódik, hogy kevesebb a lehetőség a hibák kijavítására, de éppen ezért volt fontos a szurkolók szerdai meghívása az edzésre. Ők megadták azt a pluszt, azt a többletet, amely a játékosokat hozzásegíti ahhoz, hogy lássák, érezzék: mögöttük áll mindenki és bízik bennük.”

Az MTK hol helyezkedik el a csapatok rangsorában a többi ellenfélhez képest? – ez is felvetődött. „Mindig a következő ellenfél a legnehezebb, ez nem sablon, ez így van – hangsúlyozta Bódog Tamás. – Nem azt a pozíciót foglalják el a bajnokságban, ami a játéktudásuk alapján megilletné őket, ugyanúgy az életükért küzdenek. Nehéz mérkőzés vár ránk, jó játékosok, egy jó csapat ellen fogunk játszani, de mi jobbak vagyunk, emiatt optimistán megyünk a találkozónak.”

Szóba került még a Tor­ghelle-faktor, Torghelle Sándor gólérzékenysége, az ő MTK-n belül betöltött szerepe: „Sanyi egy meghatározó, jó játékos – nyilatkozta ehhez Bódog Tamás. – Már csupán a hozzáállásával tud lendíteni a csapaton, alapból véve ő is egy pozitív őrült. Az MTK-nak nagy szüksége van egy olyan emberre, mint Torghelle. Figyelnünk kell rá, az MTK jó csapat, amelynek ő még pluszt tud adni, veszélyes tud lenni, de nekünk vannak jó védőink, hogy ezt megakadályozzuk.”


Ön szerint a Gyirmót FC Győr mellett melyik csapat búcsúzik az NB I-től?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Nincs listája

Ugyan még nincs vége az aktuális bajnokságnak, de a szakvezetőnél arról is érdeklődtünk, hogy készül-e már a következő szezonra, van-e már például játékoslistája. „Két olyan meccs van még előttünk, ami az idei szezonhoz hozzátartozik és ez a legfontosabb – hangoztatta Bódog Tamás. – Azzal, hogy mi fog utána történni, pillanatnyilag nem érek rá foglalkozni, és jelenleg nem is foglalkoztat. Azok a játékosok, akik itt vannak, meg fogják oldani a helyzetet, mindenkinek lehetősége van a bizonyításra, hogy jogosan van ebben a csapatban, jogosan van ebben a klubban, városban. Úgy tudom, mindenkinek szerződése van, listám nincs, hogy ki tudna idejönni, aki itt van az a legjobb játékos. Ezzel a csapattal meg tudjuk oldani azt, amit tervezünk.”

– Molnár István –OTP Bank Liga, 32. forduló:

szombat:

  • Újpest FC-Swietelsky Haladás 18.00, v.: Erdős
  • Debreceni VSC-Budapest Honvéd 18.00, v.: Farkas
  • MTK Budapest-Diósgyőri VTK 18.00, v.: Szabó Zs. (helyszíni tudósítás: dvtk.boon.hu)
  • Mezőkövesd Zsóry FC-Paksi FC 18.00, v.: Andó-Szabó
  • Gyirmót FC-Vasas 18.00, v.: Solymosi
  • Videoton FC-Ferencváros, Felcsút 20.30, v.: Iványi

A tabella:

1. Budapest Honvéd 31 18 5 8 49-28 59 pont
2. Videoton FC 31 17 8 6 61-26 59
3. Ferencváros 31 13 10 8 51-40 49
4. Vasas 31 14 6 11 47-38 48
5. Paksi FC 31 11 11 9 38-33 44
6. Swietelsky Haladás 31 12 7 12 40-42 43
7. Újpest FC 31 9 12 10 45-48 39
8. Debreceni VSC 31 10 8 13 37-40 38
9. Diósgyőri VTK 31 10 6 15 38-55 36
10. Mezőkövesd Zsóry FC 31 9 9 13 35-51 36
11. MTK Budapest 31 8 11 12 25-35 35
12. Gyirmót FC 31 4 9 18 18-48 21 – már kiesett


A füstbomba is előkerült a DVTK nyílt edzésén

A füstbomba is előkerült a DVTK nyílt edzésén

Több mint 150 drukker látogatott el szerdán Diósgyőrbe, az egyik edzőpályához, ahol szokásos tréningjét tartotta a DVTK NB I-es labdarúgócsapata. Bár a foglalkozások zárt körűek, most lehetőség nyílt a szurkolóknak betekinteni a kulisszák mögé – az utolsó két fontos bajnokit megelőzően.

DVTK: Eperjesi Gábor hosszabbított

DVTK: Eperjesi Gábor hosszabbított

A DVTK saját nevelésű fiatal védője jövőre is a Diósgyőr színeiben folytatja, miután meghosszabbította nyáron lejáró szerződését.

 

MTK vs. DVTK - A vendégszektor megtelt, de még vehetnek belépőt a diósgyőriek

MTK vs. DVTK – A vendégszektor megtelt, de még vehetnek belépőt a diósgyőriek

Most már egészen biztos, hogy hazai pályán érezhetik magukat a DVTK labdarúgói a Hungária körúton is, hiszen szerdán reggelre a vendégszektorba megvásárolható mind a 703 belépőjegy elfogyott.