boon-sportoldal

2014.05.15. 11:02

Dodó bácsira emlékezve

Bükkszentkereszt - A megkopott régiek helyébe két új emléktáblát is elhelyezett a bükkszentkereszti önkormányzat a Kis-Dél sípályája alján lévő felvonóházon néhai Tóth Dezső BM sportoktató emlékére.

Bükkszentkereszt - A megkopott régiek helyébe két új emléktáblát is elhelyezett a bükkszentkereszti önkormányzat a Kis-Dél sípályája alján lévő felvonóházon néhai Tóth Dezső BM sportoktató emlékére. Tették mindezt a nemrégiben megrendezett XVIII. Dodó bácsi emlékversenyen, melynek Jámbor Flórián polgármester volt a védnöke. Az emlékfutás az új, „Fuss az életedért!” szlogen jegyében zajlott.

A kellemetlen esős idő sem riasztotta el az egykori kiváló amatőr sportoló tisztelőit az 5 km hosszú, 100 méter szintemelkedésű, gyönyörű erdei utakon kijelölt pályától, amelyen tetszés szerint egy, vagy két kört lehetett teljesíteni.

A két körös versenyben a legjobb a mezőkövesdi Ali Dóra lett, aki egy éven át őrizheti a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vándorserlegét is. A férfiaknál a bükkszentkereszti Kuty László végzett az élen.

Az 5 kilométeres távon a rendező Zöld Sportok Clubja bükkszentkereszti versenyzője, Hortobágyi Zsolt nyert. Ezt a távot teljesítette gond nélkül a legidősebb induló, a 70 éves gesztelyi Ember Géza is.

KAG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!