Friss hírek

2008.10.13. 13:50

Jótékonysági árverés a hajléktalanokért - mától láthatók az aukció képei

<p>Tizenkettedik alkalommal rendez vasárnap délelőtt jótékonysági árverést a Szalmaszál a Hajléktalanokért Közhasznú Alapítvány. A hétvégi aukció bevételéből egy olyan intézményt kívánnak létrehozni, ahol az állami gondoskodásba vett gyerekek találkozhatnak hajléktalan szüleikkel - tájékoztatta hétfőn a Független Hírügynökséget Totka Erzsébet, a Szalmaszál a Hajléktalanokért Alapítvány kuratóriumi titkára.</p>

Több mint száz kortárs képzőművészeti alkotást árvereznek el vasárnap délelőtt a budapesti Centrális Galériában. Az árverésen szereplő festmények, grafikák és kisplasztikák között megtalálhatók többek között ef Zámbó István, Vojnits Erzsébet, Bálint István, Barabás Zsófi művei. A jótékonysági árverés alkotásai hétfőtől szombat estig láthatók az Arany János utcai galériában. A teljes kiállítási anyagot vasárnap délelőtt 11 órától árverezik el.

A Szalmaszál a Hajléktalanokért Közhasznú Alapítvány kuratóriuma minden évben más és más árverési célt tűz ki - mondta el érdeklődésünkre Totka Erzsébet. Az idei bevételekből egy olyan intézményt kívánnak létrehozni, ahol az állami gondoskodásba vett gyerekek találkozhatnak hajléktalan szüleikkel, tette hozzá a kuratóriumi titkár. Totka Erzsébet hangsúlyozta: remélhetően jövőre megnyithatja kapuit ez az intézmény a Ferencvárosban.

A tavaly decemberben megrendezett jótékonysági árverés bevétele meghaladta a nettó hárommillió forintot. A Szalmaszál a Hajléktalanokért Közhasznú Alapítvány az összegyűlt összeget a fedél nélkül élő családok megsegítésére fordította.

Az alapítvány működéséről és a vasárnapi árverésről bővebb információ a: www.szalmaszal.org címen olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!