MSZP: véget kell vetni a gazdaságpolitikai ámokfutásnak!

Budapest, 2012. május 21., hétfő (MTI) – Az MSZP szerint véget kell vetni a kormány gazdaságpolitikai ámokfutásának, amely egyre nehezebb helyzetbe hozza az országot és a családokat – mondta Simon Gábor, az MSZP elnökhelyettese hétfői sajtótájékoztatóján.

 

A politikus hangsúlyozta: az Országgyűlés most tárgyalja a “Széll Kálmán megszorító csomag” adórendszert érintő intézkedéseit, az új adókat amelyek a vállalkozásokat, a gazdaságot és a kisembereket egyaránt negatívan érintik.

Véget kell vetni “ennek az unortodox, elhibázott gazdaságpolitikának” – jelentette ki a politikus, aki szerint a helyzet abszolút vesztesei az alacsonyabb keresetű közalkalmazottak, és a versenyszféra fizikai dolgozói.

Közölte: MSZP arra szólítja fel a kormányt, hogy azonnal fejezze be az emberek kárára folytatott szabadságharcot, és folytasson az európai példákhoz illeszkedő, kiszámítható, növekedésösztönző, munkahelyteremtő gazdaságpolitikát.

Hangsúlyozta: az MSZP progresszív, kétkulcsos adórendszert, stabil pénzügyi rendszert, az uniós források aktivizálását, és kiszámítható gazdaságpolitikai környezet megteremtését támogatja.