MSZP: Továbbra sincs valódi kormányprogram

A Fidesz-KDNP-nek továbbra sincs valódi kormányprogramja, ezért azt nem is szavazta meg az MSZP – mondta szombati sajtótájékoztatóján a szocialisták frakcióvezetője. Mesterházy Attila szerint működésképtelen az új kormányzati struktúra. Lendvai Ildikó pártelnök tartalmilag üresnek, míg keretében hamisnak nevezte a kormányprogramot.

Mesterházy Attila a programvita során választ várt volna arra, hogy bevezetik-e a svéd nyugdíjmodellt, eltörlik-e a nyugdíjprémiumot, és milyen érdekegyeztetést terveznek. Az MSZP frakcióvezetője szerint kérdéses a júliusi radikális adócsökkentés, a szociális területen dolgozók béremelése, a két hét alatt megvalósuló közbiztonság, vagy a sport többletfinanszírozása. A szocialista politikus arra is választ vár, hogy lesz-e politikai tisztogatás az államigazgatásban.

Lendvai Ildikó nem együttműködésnek, hanem diktátumnak nevezte a kormányprogramot. Az MSZP elnöke kifogásolta, hogy a választást forradalomnak nevezte a Fidesz, mert ez szerinte azt jelentené, hogy a szavazók 47 százaléka ellenforradalmár volt.