Nagyvilág

2010.07.16. 16:25

Több tucat halott az iraki hotel-tűzben

<p>Legkevesebb 29-en haltak meg abban a tűzben, amely csütörtökön éjszaka tört ki egy észak-iraki szállodában - közölte pénteken a BBC: A tragédiában 40-nél többen sebesültek meg. Helyi beszámolók szerint nők, gyerekek és külföldiek is vannak a halálos áldozatok között.</p>

A tűz a Szulejmanija városában lévő Szoma hotelban pusztított. Szemtanúk szerint többen kiugrottak a szobájuk ablakaiból, és így haltak meg. A város vezetői szerint valószínűleg elektromos hiba okozta a tüzet.

A helyi rendőrfőnök azt mondta, hogy négy gyerek halt meg a tűzvészben, amit csaknem hét órai megfeszített munkával tudtak elfojtani a tűzoltók. Az oltás közben több tűzoltó is megsebesült.

Az egyik helyi kórház illetékese azt mondta az AFP francia hírügynökség munkatársának, hogy négy amerikai van a halálos áldozatok között. Meg nem erősített hírek szerint a halottak között van egy-egy kanadai, Sri Lankai, kambodzsai, etióp és fülöp-szigeteki állampolgár. Ők mindannyian mérnökök, akik a hotelban szálltak meg.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!