MSZP: tovább gyűjtik az aláírásokat

Miskolc – „Meghátrál a kormányzat az MSZP és az emberek nyomására akkor, ha látja, hogy véleményével kisebbségbe szorulhat, ezt bizonyítja a vasárnapi kötelező boltzár eltörlése és a tervezett újabb áfacsökkentés” – fogalmazott csütörtöki sajtótájékoztatóján dr. Varga László, szocialista országgyűlési képviselő.

„Mindkét témában a szocialisták kezdeményeztek aláírásgyűjtést, az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentése érdekében három évvel ezelőtt, a kötelező boltzár visszavonása érdekében pedig idén. Vagyis bebizonyosodott, hogy van értelme ezeknek az akcióknak. A lopásgátló népszavazásokra eddig 100 ezer aláírás gyűlt össze, tehát az Országgyűlés már most kiírhatná a referendumot, ha a fideszes többség figyelembe venné a népakaratot” – tette hozzá.

A szocialista képviselő elmondta, az Országgyűlés fideszes többségének minden lehetősége megvan arra, hogy a kvótaellenes népszavazás napjára az MSZP által kezdeményezett ügyekben is népszavazást tűzzön ki, hiszen a külön-külön időpontban megrendezett népszavazások több milliárdos többletköltséget jelentenének a költségvetésnek.

ÉM