MSZP sajtótájékoztató: Harmónia és racionalitás

Nyíregyháza – Lehetnek majd változások, hiszen a körülmények is változnak a következő négy év során.

Harmónia és racionalitás a címe a városvezetés négy esztendős gazdasági programjának, amelyet hétfőn tárgyal a közgyűlés.
– A bizottságok megtárgyalták, véleményezték, ezekből számos javaslat beépülhet a végső változatba – hangzott el az MSZP pénteki sajtótájékoztatóján.

Nagy Lászlóalpolgármester szerint a harmónia azt jelenti, hogy a városlakók és az idelátogatók azt érezzék, a város fejlődik, alakul. A racionalitás azt fejezi ki, hogy sok apró lépésre van szükség ahhoz, hogy ez a harmonikus állapot létrejöjjön. A következő négy évben a tervek szerint az infrastruktúra fejlődik a legjobban. Szeptemberben átadják az M3-as autópályát, a különböző városrészeket összekötő utak épülnek.

Befejeződik a Nagykörút építése, de a Kiskörút is eléri a Szent István utcát. Sor kerülhet a VMK, a Bujtosi Szabadidő Csarnok és a Buza téri piac felújítására is. A következő négy évben legalább egy oktatási intézményt be kell zárni, hiszen több mint ezerötszáz diákkal lesz kevesebb Nyíregyházán, mint kellene.

A város fejlődése a következő években is egyenes vonalú lesz. A viták, amelyek ezt a folyamatot kísérik, nem haszontalanok, segíthetik a munkát.
Szokol Tibor frakcióvezető szerint a program nem dogma, hanem vezérfonal. Lehetnek majd változások, hiszen a körülmények is változnak a következő négy év során.
A Kelet-Magyarország kérdésére válaszolva elhangzott, hogy vannak elképzelések a parkolóhelyek számának a növelésére (az Univerzum mögött, az Egyház és a Síp utca között), de az önkormányzatnak saját beruházásban erre nincs pénze, ezért befektetőket keres.

– Nagy István Attila –