MSZP sajtótájékoztató: Az ünnep méltóságáról

Nyíregyháza – Lesz még alkalom, hogy a békét, nyugalmat kívánó többség megmutassa az erejét és létszámbeli fölényét.

Budapesti és nyíregyházi tapasztalatokról volt szó az MSZP csütörtöki sajtótájékoztatóján. Tukacs István országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy március 15-e előtt a szélsőjobbal szövetkező Fidesz úgy állította be az ünnepet, mint ami alkalmas lehet a kormányváltásra. Ezért alakult ki a félelem légköre, ezért sok budapesti a lábával szavazott, elutazott a fővárosból.
A Fidesz számára sürgős a váltás, hiszen attól fél, hogy a reformlépések meghozzák az eredményeket. A pártnak nincs alternatív programja, Orbán Viktor pedig korábbi vereségeit nem képes kiheverni.

Tukacs István szerint vissza kell adni az ünnep méltóságát, amelyre lesz még alkalom, de arra is, hogy a békét, nyugalmat kívánó többség megmutassa az erejét és létszámbeli fölényét.
Jeszenszki András önkormányzati képviselő szerint Nyíregyházán az elmúlt években is voltak viták, de tudtak az emberek együtt ünnepelni. A megosztottságot behozta a napi politizálásba az ellenzék, így kerülhetett sor arra is, hogy az idén a Hősök terén árpádsávos zászló alatt ünnepeltek.

– Nagy István Attila –