MSZP: Orbán Viktornak fontos szerepe van a szélsőjobb térnyerésének megállításában

Korrekt lépésnek tartja Simon Gábor, az MSZP választmányi elnöke azt, hogy nem tagja már a Fidesznek, az a szerkesztő, aki szerdán a Lánchíd rádió honlapjára tette Szetey Gábor államtitkárról készült fotómontázst. A szocialista politikus szerint ugyanakkor, mivel nem egyedül erről a kornkrét eset ad okot aggodalomra, Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének világossá kell tennie a Magyar Gárdával, illetve a szélsőjobb térnyerésével kapcsolatos véleményét. A szocialista politikus szerint a folyamat megállításában Orbán Viktornak fontos szerepe van.

Simon Gábor szeirnt az elmúlt években Orbán Viktor a radikális jobboldal vezetője lett, és bár nem gondolja, hogy ez tudatosan történt a Fidesz elnökének szerinte világossá kell tennie, hogy a legnagyobb ellenzéki párt és a radikális jobboldal között van-e átfedés.
A szocialista politikus ugyanakkor visszautasította Navracsics Tibor állításait, amely szerint a kormány nem tesz konkrét lépéseket, csak hiszterizál, példaként a kormányfő Legfőbb Ügyésznek írt levelét említette. Simon Gábor szerint egyébként sem nevezhető hisztériakeltésnek, ha valaki felhívja a figyelmet a szélsőjobb térnyerésére, a politikus szerint ebben a kérdésben minden politikai erőnek világossá kell tennie álláspontját.