MSZP: Orbán hazárdjátéka veszélyezteti az IMF-tárgyalásokat

Budapest, 2012. október 26., péntek (MTI) – Az MSZP szerint a miniszterelnök “hazárdjátéka” veszélyezteti, hogy Magyarország megállapodásra jusson az IMF-fel és az Európai Unióval.

Burány Sándor azután mondta ezt pénteki sajtótájékoztatóján, hogy az origo.hu azt írta: elmérgesedett a viszony a Nemzetközi Valutaalap és a kormány között, az “IMF-nél házon belül már arról beszélnek, hogy gyakorlatilag szakítottak a magyar féllel”, részben a hiteltárgyalásokról indított miniszterelnökségi médiakampány miatt.

“Miközben betiltották a játékgépeket, úgy tűnik, hogy a miniszterelnök tovább hazardírozik, játékfüggővé vált. Csak nem a saját pénzét, hanem Magyarország sorsát teszi kockára” – fogalmazott Burány Sándor, megjegyezve, hogy a hírportál értesülésére erőteljesen gyengülni kezdett a forint árfolyama.

Kérdésre válaszolva hozzátette: ha megszakadnak az IMF-tárgyalások – amit Varga Mihály tárca nélküli miniszter időközben cáfolt -, akkor a forint árfolyama drámai mértékben romolhat, Magyarország pedig még inkább kiszolgáltatottá, védtelenné válik az európai pénzpiacok rezdüléseire.

Burány Sándor a sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy a kormányváltás óta a lényeges gazdasági mutatók szinte mindegyike romlott, az ország például egy év alatt 17 helyet csúszott vissza a versenyképességi rangsorban. Eközben esett az életszínvonal: a magyarok háromnegyede ma nem tudna kifizetni egy váratlan 50 ezer forintos kiadást, kétharmaduk nem engedhet meg magának évente egy egyhetes üdülést, és a nélkülözés miatt hárommillióan nem jutnak megfelelő mennyiségű húsételhez – mondta.

– MTI –
hirdetés
hirdet�s