MSZP: nem a Fidesz miatt volt békés március 15

Az MSZP szerint március 15-én a Fidesz naggyűlésén a tömeg bölcsebb volt Orbán Viktornál, aki mindent elkövetett, hogy menlevelet adjon a szélsőségeseknek és utcai politizálására buzdítsa őket – mondta hétfőn a nagyobbik kormánypárt frakcióvezető-helyettese.

Mesterházy Attila arra kéri Orbán Viktort, hogy hagyjon fel a lázítással. Az MSZP szerint a Fidesz idén nem a kokárdát, hanem az egész ünnepet vette el az országtól azzal, hogy Orbán Viktor egyszerű politikai demonstrációvá silányította az ünnepi megemlékezésüket.

Navracsics Tibor a Fidesz frakcióvezetője hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta a szabadság hívei kettős győzelmet arattak a március 15-i hosszú hétvégén. Egyrészt azért, mert több március 15-i megemlékezés, így a Fidesz rendezvénye is békésen zajlott, másrészt elbontották a Parlament körül álló kordont is a rendőrök. Navracsics Tibor úgy vélte, mindezek biztató jelek a jövőre nézve. Azt jelzik ugyanis, hogy az állami szervek korábbi hibáikból talán tanulnak és kialakul “a részvétel a demokráciában”, a gyülekezés és a véleménynyilvánítás szabadsága.Sporthírek