boon-sportoldal

2011.08.04. 13:09

Új töltetet kaptak

Veszprémben bő másfél esztendő után pezsgőzhetett futamgyőztesként Herczig Norbert (Skoda Fabia S2000).

Veszprémben bő másfél esztendő után pezsgőzhetett futamgyőztesként Herczig Norbert (Skoda Fabia S2000).A 2009-es nyílt ralis magyar bajnok hosszú idő után zárt az élen, de ami számukra legalább ennyire fontos: életben tartották a reményeket az idei esztendőre nézve is. Az abszolút értékelés harmadik helyére léptek előre, a hátrányuk nyolc pontra csökkent az éllovashoz képest.

-  Én még ifj. Tóth Jánost, de Bútor Róbertet sem írnám le, bár kétségtelen, hogy a pontszámokat nézve az első három helyen álló párosnak nagyobb esélye van a bajnoki címre – fogalmazott Herczig Norbert. – A veszprémi futam két szempontból is fontos volt számunkra. Egyfelől, az S2000-es Skodával először sikerült versenyt nyernünk, másrészt nyílttá tettük a bajnokságot. A legutóbb szerzett élmények után már nagyon várom a folytatást. Ráadásul egy olyan futam következik, ami mindenki számára némelyest vakrepülésnek számít.

Merthogy Aradon először versenyezhet az ORB mezőnye augusztus 5-én és 6-án. Herczig Norbert egyáltalán nem fanyalog azon, hogy a határon túlra kell utazni egy magyar bajnoki futam miatt, mert tudja, hogy a rendezők rendkívül nehéz helyzetben vannak.

- Sok nagyszerű pálya van Magyarországon, de sajnos ezeket a gyorsokat különböző okok miatt nem kapják meg a szervezők – tette hozzá a pilóta. – Vélhetően ezért kellett ezt a megoldást választani, ami egyszer-egyszer szerintem belefér. Hallottam, hogy két napunk lesz a tesztelésre, és valamennyi pályát háromszor járhatja be mindenki. Mivel ismeretlen a közeg, ezért a négy-öt alakalom lenne az optimális, ám ezt egyáltalán nem negatívumként jegyzem meg. Azt viszont csak remélni tudom, hogy a három az mindenkinek három lesz. Kicsit szkeptikus vagyok ebből a szempontból, de szurkolok, hogy ez a kezdeményezés sikerrel járjon.

Herczig Norbert azt még nem tudja, hogy az olasz csapattól melyik autót kapják, de elképzelhető, hogy a Veszprémben győztes kocsit láthatják majd a szurkolók Aradon is. A Skodás egység és az egész csapat új töltetet kapott, ami a pilóta szerint kitart a bajnokság végéig. A motivációval sem lesz probléma a következő futamon, hiszen él a remény: két év után ismét bajnokok lehetnek. Ettől nagyobb hajtóerő pedig a rallyban biztos, hogy nem kell.

- BOON -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!