MSZP: mínusz 850 munkahely “ajándékba”

Akt.:
dr. Mokrai Mihály
dr. Mokrai Mihály - © Fotó: ÉM-archív
Miskolc – “Elbukta Miskolc azt a 850 munkahelyet, amelyet a Raiffeisen Bank hozott volna létre.”

Erről pénteki sajtótájékoztatóján dr. Mokrai Mihály szocialista önkormányzati képviselő beszélt. Mint mondta: a vezető bankintézeteket még Káli Sándor korábbi városvezető kereste meg azzal, hogy helyezzék Miskolcra back office tevékenységüket. Akkor a gazdasági válságra hivatkozva a bankok elzárkóztak ettől – tette hozzá. Tavaly azonban – folytatta – a Raiffeisen Bank, emlékezve a korábbi ajánlatra, megkereste dr. Kriza Ákos polgármestert, hogy 850 embernek teremtenének munkahelyet. A pénzintézet ugyanis az északkeleti régióba szerette volna helyezni a back office tevékenységét – hangsúlyozta. “A lehetséges városokat a bank megversenyeztette, a végén két város maradt Miskolc és Nyíregyháza. Miskolcon minden feltétel adott volt egy back office létrehozására, de végül Nyíregyháza nyert. A polgármester ugyanis Csöbör Katalin országgyűlési képviselőt bízta meg a tárgyalásokkal” – sorolta. “A képviselő dilettantizmusa miatt a tárgyalások kudarcot vallottak” – fogalmazott Mokrai Mihály.

Miskolc így bukta el a 850 munkahelyet, abból a 20 ezerből, amit a polgármester választási csaliként – fogalmazott – beígért. Mokrai Mihály azt is kiemelte, hogy a tárgyalások végén Pfliegler Péter alpolgármester vette át a feladatot Csöbör Katalintól. Az alpolgármester mindent megtett, de már késő volt – hangsúlyozta. “Így Miskolc napján a városvezetés 850 elvesztett munkahellyel “ajándékozta meg” a miskolciakat” – jelentette ki Mokrai Mihály.

ÉM-NSZR


Van, amikor sikerül, van, amikor nem

Mokrai Mihály, egykori alpolgármester Miskolc városának ünnepén, az ünnepi közgyűlést röviddel megelőzően tartalmában és megfogalmazásában egyaránt méltatlan sajtótájékoztatót tartott – így reagált közleményében Pfliegler Péter alpolgármester. – Mokrai Mihály, a miskolci egészségügy néhány évvel ezelőtti rombadöntője és végletes eladósítója személyeskedéstől hemzsegő szöveget tett közzé. Ebben képviselőhöz méltatlan és udvariatlan módon támadja városunk országgyűlési képviselő asszonyát és saját települését. 

Ezt a minősíthetetlen és alaptalan hangütést visszautasítjuk. Miskolc vezetése folyamatosan tárgyal a városunkban befektetni szándékozó külföldi vagy hazai cégekkel és gazdasági társaságokkal a munkahelyteremtés érdekében. Ezek a tárgyalások van, amikor sikerre vezetnek, legutóbb például a finn és a német befektetők esetében. Természetesen van, amikor legjobb szándékunk ellenére sem valósulnak meg terveink, és a befektető más célterületet választ – ez nem meglepő, hiszen Magyarországon és Közép-Európában ádáz verseny folyik a befektetésekért úgy régiós, mint városi szinten…”A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .