MSZP: Megérte-e a koreai út?

Miskolc – Hányan és kik utaztak Dél-Koreába Miskolcról? – kérdezik a miskolci szocialisták.

Mennyibe került a miskolci adófizetőknek, hogy az önkormányzati delegáció Asanba látogatott? Milyen eredményekről tudnak beszámolni? Milyen szakmai hatásai vannak a dél-koreai útnak? Ezeket kérdezte szerdai sajtótájékoztatóján Földesi Norbert, a szocialista frakció vezetője. Az apropót az adta, hogy az elmúlt héten miskolci delegáció, élén Kriza Ákos polgrámesterrel, utazott Asanba, Miskolc testvérvárosába.

“Információink szerint 18-tagú volt a delegáció. A városházi sajtóközleményben az állt, hogy az önkormányzat fizette a hivatal dolgozóinak kiutazását. Ez – a jelenlegi jegyárak mellett – 360 ezer és 500 ezer forint között van személyenként. Azaz több, mint 4 millió forintba kerülthetett ez az utazás a miskolciaknak” – mondta Földesi Norbert. Hozzátette: abban a sajtóközleményben, amelyet az önkormányzat adott ki a dél-koreai út eredményeiről, csupán semmitmondó, megfoghatatlan dolgok voltak: például kutatásfejlesztés, gazdasági kapcsolatok építése, ápolása. “Egyetlen konkrét eredmény Miskolc fájának sikeres elültetése volt” – fogalmazott.

Azt is kérdésként említette, hogy a polgármester személyi titkárának miért kellett kiutaznia, vagy például Szélyes Domokosnak, a MIK ZRt. vezetőjének. A frakcióvezető úgy véli, a holding és a MIK vezetőinek inkább itthon kellett volna maradniuk, hogy előkészíthessék a BMW gyár idetelepülését, vagy foglalkozzanak azzal, hogy miért csúszik egy évet a finn gyár építése.

ÉM-NSZRA kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .