MSZP: Kövér egymillió embert vett semmibe

Budapest, 2012. május 2., szerda (MTI) – Az MSZP válogatás cd-t készített Kövér László nevezetes beszédeiből, emléket állítva annak, hogy egy hónapig olyan politikus gyakorolta az államfői jogokat, aki semmibe vett egymillió embert – mondta Török Zsolt, a szocialisták szóvivője szerdán.

Az ellenzéki politikus az államfőválasztás napján az Országház előtt tartott sajtótájékoztatóján közölte: a válogatáslemezen hallható, amint Kövér László házelnök a parlamentben Schmitt Pál lemondásakor azt mondja, méltatlan, hogy a parlamentben tőle balra helyet foglaló képviselők – az MSZP és a Demokratikus Koalíció politikusai – az Országgyűlésben ülhetnek, illetve hogy később a Hír Tv-ben úgy fogalmazott: az MSZP jól teszi, ha nem vesz részt Áder János államfővé választásában, “mert legalább nem rontja el a látványa az ünnepet”.
Török Zsolt szerint ezekkel a mondatokkal az államfői jogokat az új köztársasági elnök hivatalba lépéséig gyakorló Kövér László semmibe vett egymillió, a szocialistákra szavazó embert.
Tájékoztatása szerint a lemezen felolvassák Kövér Lászlónak a 2002-es választási kampányban elmondott, úgynevezett köteles beszédét is. Az MSZP szóvivője ugyanakkor arról is említést tett, hogy a cd-n nem hallható, amint Kövér László fellép a parlamentben megjelent gárdisták ellen, ez ugyanis – tette hozzá Török Zsolt – nem történt meg, így emiatt tavaly februárban neki kellett rendőrt hívni.