MSZP: kockázati tényezővé vált a Fidesz politikája

A Fidesz politikája mára kockázati tényezővé vált az MSZP elnöke szerint. Lendvai Ildikó keddi közleményében az egyik legnagyobb hitelminősítő intézet, a Standard and Poor’s június 3-ai elemzésére hivatkozik. Az intézet azért nem javít Magyarország besorolásán, mert az ellenzék viselkedése túl nagy kockázatot jelent.

Lendvai Ildikó a Fidesz elnökének nemrég, a Reuters hírügynökségnek adott interjújára utal. Ebben Orbán Viktor azt mondta, hogy elengedné a költségvetést, meglódítaná az állami kiadásokat.

Az MSZP elnöke szerint nem múlik el nap, hogy a Fidesz ne fenyegetne valamelyik válságkezelő és egyensúlyjavító intézkedés visszavonásával. Lendvai Ildikó úgy látja, hogy ezekre a mondatokra hivatkozott elemzésében a Standard and Poor’s. A közlemény szerint az intézet azért nem javítja az ország adósság-besorolását, mert “a soron következő országgyűlési választások kisiklathatják a gazdaságpolitikai feladatokat”.

Az indoklás szerint a Fidesz azzal, hogy elszabadítaná a hiányt, súlyosan aláásná a befektetői bizalmat, és ez a mostani helyzetben komoly kockázatokat jelent – olvasható a közleményben.

Az MSZP azt kéri a Fidesz gazdaságpolitikusaitól, hogy hassanak Orbán Viktorra: magyarázzák el neki, hogy a magyar gazdaságot veszélyezteti felelőtlen kijelentéseivel – zárul a közlemény.