MSZP: kik járnak jól az Erzsébet-programmal?

Budapest, 2012. május 14., hétfő (MTI) – Az MSZP azt firtatja, kik járnak jól valójában a kormány által kétmilliárd forintból létrehozott Erzsébet-programmal, a szocialista pártnak ugyanis úgy tűnik, nem a rászoruló családok az üdültetésre kitalált program tényleges kedvezményezettjei.

 

Bangóné Borbély Ildikó, az ellenzéki párt elnökségi tagja és Nemény András országgyűlési képviselő az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében azt írta, a kötelező önrész befizetése legalább akkora terhet jelent a pályázóknak, mintha állami támogatás nélkül mennének nyaralni, miközben a kormány által kijelölt üdültető cég irreálisan magas áron kínálja szállodái szolgáltatásait.

“Kérdés, hogy miért kötött a kormány együttműködési megállapodást egy olyan nonprofit állami kft.-vel, amely azon kívül, hogy Fidesz-közeli vezetőséggel bír, csak azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy az államilag támogatott üdülőhelyeket a rászoruló családoknak jóval drágábban adja, mint bárki másnak?” – fogalmaztak.

Az MSZP ezért felszólítja Soltész Miklóst, a “Nemzeti Erőforrás Minisztérium romjain alakuló Emberi Erőforrás Minisztérium” illetékes államtitkárát, hogy tisztázza: hogyan fordulhat elő az, hogy egy háromgyermekes család állami kedvezmény nélkül olcsóbban tud nyaralni, mint az Erzsébet-program támogatásával; mi indokolja, hogy a nagycsaládosok számára megnyitott pályázaton mindig csak az egyik szülő veheti igénybe a kedvezményt; hogyan fordulhat elő olyan, hogy a programba bevont nonprofit kft. a korábban a Balaton partján még 3000 forintért kínált, azóta a pályázók rendelkezésére bocsátott szállodai férőhelyet ma már 15 000 forintért adja.