MSZP: ki adott engedélyt politikai rendezvényre egy ózdi óvodában?

Ózd, 2015. június 1., hétfő (MTI) – Helyi önkormányzati képviselőjén keresztül az MSZP “lépni fog” a Jobbik elnökének egy ózdi önkormányzati óvodában tett látogatása miatt, azt kérdezve az illetékesektől, hogy ki kért és ki adott engedélyt politikai rendezvényre az óvodában.

Ózd jobbikos polgármestere, Janiczak Dávid nem arra kapott felhatalmazást megválasztásakor a város lakóitól, hogy pártirodává silányítsa a mindenkori ózdi polgármester irodáját, illetve pártesemény színhelyévé tegye a város intézményeit – mondta Nyakó István, az MSZP ózdi választókerületi elnöke hétfőn az MTI-nek, miután sajtótájékoztatót tartott a borsodi városban.

Kifejtette: az oktatási-nevelési intézményeket pártpolitikai célokra használni jogszabály szerint tilos, márpedig Ózdon az elmúlt héten ez történt, amikor Vona Gábor Jobbik-elnök az egyik óvodába látogatott, és az ott készült fotók a pártelnök honlapjára is felkerültek, sértve ezzel a gyerekek személyiségi jogait.

“Elejét kívánjuk venni a további kampánycélú politikai pedofíliának, és szeretnénk, ha ezt az ügyet az ózdi városháza, adott esetben Péterfalvi Attila”, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke megvizsgálná – mondta Nyakó István.

– MTI –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter


hirdet�s