MSZP-KAMPÁNYNYITÓ – Lendvai Ildikó az elmúlt 8 év eredményeirõl beszélt

Csaknem 4 ezren gyûltek össze szombat délelõtt a fõvárosi SYMA csarnokban az MSZP kampánynyitó nagygyûlésén. A szocialisták programhirdetõ rendezvényén elsõként Lendvai Ildikó, a párt elnöke szólalt fel, aki az elmúlt 8 év eredményeirõl beszélt. A vendégek között van mások mellett Bajnai Gordon jelenlegi és Gyurcsány Ferenc korábbi kormányfõ is.

A kampánynyitón elsõként felszólaló Lendvai Ildikó az elmúlt 8 év kormányzásának eredményeirõl beszélt. Az MSZP elnöke úgy fogalmazott, hogy “elég a szemlesütésbõl”. A politikus a Fidesz nyilatkozataira utalva azt mondta, hogy azok, akik most romokat vizionálnak, “elájulnának”, ha olyan országban kellene élniük, amilyenrõl beszélnek. A pártelnök a nyugdíjak vásárlóértékének növekedésérõl, a családi pótlék emelkedésérõl, a bölcsõdei férõhelyek számának növekedésérõl, az autópályák építésérõl, valamint a lakásépítések és a jármûvásárlások számának emelkedésérõl beszélt.

A pártelnök után Gráf József mezõgazdasági miniszter szólalt fel, aki az elmúlt évek egyik legjelentõsebb eredményének az agrárbéke megteremtését nevezte. A tárcavezetõ szerint a válságot Magyarország kezelte a legjobban.

A szombati rendezvényen felszólal még Kovács László, az MSZP korábbi elnöke és Mesterházy Attila is, aki a párt kormányfõ-jelöltjeként hirdet majd programot.