MSZP: Furcsa Orbán Viktor számos kijelentése

Furcsa a plebejus szót hallani és szinte államformává emelni egy olyan embertől, aki kormányzása idején a magyar vidéknek az országzászlón túl mást nem adott. Így reagált Nyakó István, az MSZP szóvivője arra, hogy Orbán Viktor egy délelőtti konferencián úgy fogalmazott, hogy az országnak saját, plebejus modellre van szüksége, amely visszatér a kezdetekhez. A szocialista párt szóvivője szerint pláne furcsa ezt olyan embertől hallani, akinek pártja a lakótelepeken élőket “lepanelprolizta”.

Nyakó István furcsának nevezte azt is, hogy a Fidesz – saját állítása szerint – tiszteli és várja a másként gondolkodókat az új többségbe. Nyakó István szerint az ellenzéki pártnak az oroszok nem jók, mert kommunisták voltak, a kínaiak pedig azért nem jók, mert most is kommunisták. Az Egyesült Államok ugyan nem kommunista, de valószínűleg az a baj, hogy a Fidesz szerint kapitalista és globalista – fogalmazott a szóvivő. Nyakó István emlékeztetett arra: Orbán Viktoréknak az Európai Unióról is megvolt a véleményük, miszerint azon kívül is van élet.

Nyakó István úgy látja: a Fidesznek senki nem jó, akivel a kormány tárgyal, úgy gondolják, hogy mindenki ellenség, aki Gyurcsány Ferenccel leül és beszél. Pedig ezek a kormányok nem ellenségeink, hanem barátaink is lehetnek, függetlenül a midenkori miniszterelnöktől -fogalmazott a szóvivő.