MSZP Föld Napja: kis dolgokkal is sokat tehetünk

Kis dolgokkal is sokat tehetnek az emberek a környezet és városuk védelméért – mondta Burány Sándor az MSZP budapesti elnöke vasárnap, a Föld Napján. A klímaváltozást komolyan kell venni, mindenkinek a lehetősége szerint tennie kell valamit a Földet érő káros hatások ellen, az ipari vállalkozóknak éppúgy, mint a városlakóknak – tette hozzá a szocialista politikus.

Burány Sándor a Budapesten tartott sajtótájékoztatóján bemutatta, hogyan tud egy család akár évi csaknem 3300 liter vizet megspórolni. Bele kell tenni a WC tartályba egy literes, vízzel teli flakont, így minden öblítésnél egy literrel kevesebbet fogyaszt a készülék – mutatta be az eljárást Burány Sándor. A hulladékokra is oda kell figyelni, folytatta az MSZP fővárosi elnöke A műanyag palackokat például összepréselve kell a megfelelő tárolóba dobni, így több fér el belőle.

A zajártalom és a kipufogógázok csökkentése érdekében az embereknek gyakrabban kellene tömegközlekedési eszközzel utazniuk. Az árammal is érdemes takarékoskodni: ha például a légkondicionálót csak pár fokkal állítanák melegebbre, akkor a budapesti irodák együttesen évi 108 millió forintot takarítanának meg.

Burány Sándor Hagyó Miklós MSZP-s főpolgármester-helyettessel egy ginkó fát, magyarul páfrányfenyőt is elültetett a VIII. kerületi Ludovika téren.

A rendhagyó tájékoztatójával arra akarta az MSZP budapesti szervezete felhívni a figyelmet, hogy mindenkinek közös ügye, hogy védje az ivóvízkészletet, figyeljen környezete tisztaságára, és ne pazarolja a hagyományos energiaforrásokat – így lehet zöldebb, egészségesebb a főváros – mondta Burány Sándor.