MSZP: Ez az elmúlt két évtized legfelelőtlenebb költségvetése

A benyújtott 2011. évi költségvetés az elmúlt két évtized legfelelőtlenebb büdzséje – mondta keddi sajtótájékoztatóján Szekeres Imre, az MSZP országgyűlési képviselője.

Az ellenzéki párt gazdaságpolitikai kabinetvezetője szerint a kormányzat törvénytelen államosítással arra kényszeríti az embereket, hogy ne takarékoskodjanak. A szocialista politikus hozzátette: a jövő évi büdzsének nem csak a bevételi és kiadási oldala kockázatos, de a munkahelyteremtést sem szolgálja.

A különadókkal és a magánnyugdíjpénztári befizetések elvonásával 2 ezer milliárd forint többletbevétel keletkezik, ám ezek a tételek nem szerepelnek a jövő évi büdzsében – mondta kedden Szekeres Imre. Az MSZP országgyűlési képviselője szerint a kabinet ezeket a forrásokat a protokoll- és luxuskiadások fedezésére kívánja fordítani, miközben csökkenti az alapvető közszolgáltatások költségvetési finanszírozását.

A sajtótájékoztatón Török Zsolt, az MSZP szóvivője azt közölte: az első Orbán-kormány tagjai 2002-ben jelentős összegű végkielégítéseket vettek fel. A politikus szerint a mostani törvényjavaslat logikája szerint a korábbi kormánytagoknak, akik közül többen a jelenlegi kabinetnek is tagjai, vissza kellene fizetniük a 2 millió forint feletti végkielégítéseik 98 százalékát.
– Független HÍrügynökség –