MSZP: Esztergom a demokrácia, Kaposvár pedig a közpénzek fekete lyuka

A fideszes vezetésû Esztergom a közakarattal, a szintén fideszes irányítású Kaposvár pedig a közakarattal bánik helytelenül – jelentette ki Szabó Zoltán MSZP-s országgyûlési képviselõ vasárnap Budapesten.

A szocialista politikus elmondta: Esztergom a demokrácia fekete lyukává vált, ahol jelenleg mindent lehet, “amit Meggyes Tamás polgármester kénye-kedve megenged.” Példaként Szabó Zoltán azt említette, amikor nemrég a polgármester indítványára a közgyûlés fideszes többsége elfogadta, hogy az összes nyílt elõterjesztésrõl vita nélkül szavaznak, a kérdéseket és az interpellációkat pedig törölték a napirendek közül. Meggyes Tamás ráadásul hangsúlyozta: a választásokig mindig meg fogja szavaztatni, hogy a nyílt ügyekben ne lehessen vita, így a képviselõk a város nyilvánossága elõtt nem használhatják propaganda célokra a testületi üléseket – tette hozzá. Szabó Zoltán szerint ezzel a polgármester szavazógépnek tekinti a képviselõket, akik igent vagy nemet mondhatnak, de a véleményeket és a bírálatokat cenzúrázzák.

Kaposváron Szabó Zoltán a Jégcsarnok volt vezetõjének sikkasztási ügyére hívta fel a figyelmet. Dér Tamás fideszes önkormányzati képviselõ, a Városi Sportcsarnok és Intézményei igazgatója azért bocsátotta el a Jégcsarnok vezetõjét, mert a városi sportcsarnokot este nyolc óra után különbözõ csoportok használták ugyan, de a bevétel nem az intézmény számlájára került. Az MSZP szerint az a kérdés: miként lehetséges, hogy évek óta folyik a “zsebre dolgozás” egy kaposvári intézményben és a közvagyonért felelõs vezetõ ebbõl semmit nem vesz észre.

Szabó Zoltán szerint ezekbõl a példákból az látszik, hogy Esztergom a demokrácia, Kaposvár pedig a közpénzek fekete lyuka lett a fideszes városvezetés alatt.

Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivõje Szabó Zoltán sajtótájékoztatója után szocialista politikusoktól idézett mondatokkal reagált – egyebek mellett arról beszélnek, hogy az MSZP szerintük érintett bizonyos korrupciós ügyekben, illetve a párt nehéz helyzetben van.