MSZP: El a kezekkel az iskoláktól

A félelem gerjesztése nem megoldás az oktatás problémáira, fenyegetések helyett inkább segítségre van szükség – mondta Tatai-Tóth András pénteki sajtótájékoztatóján.

A szocialista képviselõ szerint békén kell hagyni a pedagógusokat, illetve megfelelõ feltételeket kell teremteni a munkájukhoz, így maguk is képesek megoldani az eléjük  kerülõ problémákat.

A szakpolitikus emlékeztetett: a Fidesz oktatási kabinetjének vezetõje a Népszavának csütörtökön azt mondta, hogy el kell bocsátani azokat a pedagógusokat, akik nem felelnek meg annak az új minõsítési rendszernek, amelyet kormányra kerülése esetén a Fidesz vezetne be. Sió László szerint ez egy külsõ tanfelügyelettel kiegészülve hatékonyan értékelhetné az oktatók felkészültségét. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivõje még aznap leszögezte: Sió László a magánvéleményét közölte a Népszavában, az általa elmondottak nem tekintendõk a Fidesz hivatalos álláspontjának.

A szocialisták szerint ez újabb példája a már korábban megfigyelt trendnek. Amennyiben konkrétum hangzik el a Fidesz programjával kapcsolatban, a párt rögtön elhatárolódik tõle – mondta Tatai-Tóth András. Az MSZP-s szakpolitikus aggasztónak nevezte, hogy egyáltalán felmerül a külsõ ellenõrök lehetõsége, mivel ez szerinte politikai beavatkozásra ad lehetõséget. A képviselõ felszólította a Fideszt: tartsák távol a politikát az iskoláktól, és hagyják, hogy a szakmai követelmények érvényesüljenek.Sporthírek