MSZP: Csak a Fidesz vonhat be magántőkét az egészségügybe?

Nem titkos alkuk motiválták a szocialista vezetésű Heves megyei önkormányzatot, hogy magántőkét vonjon be az egészségügybe, hanem, akárcsak több fideszes helyhatóság, a színvonalasabb gyógyítás, a gyorsabb fejlesztés és a hatékonyabb működés érdekében kötött szerződést magánbefektetővel a kórház üzemeltetésére – reagált közleményében Kökény Mihály a Fidesz szerdai tájékoztatójára. Az MSZP egészségügyi szakpolitikusa szerint álságos a Fidesztől a szocialista politikusokat, így az egészségügyi minisztert is a pénz barátjaként beállítani.

Kökény Mihály leszögezi: a szocialisták soha nem kérdőjelezték meg a fideszes önkormányzatok döntését, hogy magántőkét vontak be kórházaik üzemeltetésébe, míg Heves megyében a jobboldal mindent megtett a megyei kórházat működtető Hospinvest ellehetetlenítéséért. A szocialista politikus szerint a jobboldal elbizonytalanította a magáncég banki hátterét, az egészségügyi dolgozókat és a betegeket is.

Kökény Mihály szerint mindezek ellenére jelenleg is tisztességgel folyik a gyógyító munka az egri Markhot Ferenc kórházban. Az ellátás fenntarthatósága és biztonsága érdekében a megyei önkormányzat vezetése és az egészségügyi tárca is mindent megtesz – írja a szocialista politikus.

Az SZDSZ és az MSZP titkos alkut kötött, amely szerint a szocialisták a kórház-privatizációban érdekeltek – mondta Pesti Imre, a Fidesz egészségügyi szakpolitikusa szerdán annak kapcsán, hogy a hatvani és gyöngyösi önkormányzat után hétfőn a Heves megyei közgyűlés is szerződést bontott a Hospinvesttel. Az ellenzéki politikus szerint megdöbbentő, hogy a szocialista támogatású, csődbe jutott magáncég bukásából az egészségügyi miniszter még most sem volnta le a tanulságot. “Székely Tamás eljátszotta a bizalmat, mert a szakma helyett a pénzt választotta” – tette hozzá.