MSZP: baloldali politikusokra tesznek durva jelzõket egy miseintencióban

Baloldali politikusokat bíráló miseintenciót hozott nyilvánosságra az MSZP szóvivõje szerdai sajtótájékoztatóján. Nyakó István kijelentette: a dokumentum a Rákoscsabai Fõplébániáról származik, és olyan személyeskedõ jelzõkkel illetnek benne volt és jelenlegi miniszterelnököket, ami durvaságban minden határon túlmegy. Példaként hozta fel, hogy a miseintencióban Medgyessy Pétert “D-209 KGB-ügynöknek”, Gyurcsány Ferencet “KISZ-führernek”, a jelenlegi miniszterelnököt pedig “Liba-jnai” Gordonnak nevezik. A Független Hírügynökség kereste az ügyben a Rákoscsabai Fõplébánia plébánosát, de érdemben nem nyilatkozott arról, hogy kitõl származnak ezek a kijelentések. Az MSZP szóvivõje tájékoztatóján bejelentette azt is, hogy elfogadja Kiss-Rigó László püspök meghívását.

Nyílt politizálásra hív fel a templom falai között az MSZP szóvivõje szerint az a heti miseintenció, amit szerdai sajtótájékoztatóján mutatott be. Nyakó István elmondta: a dokumentum a Rákoscsabai Fõplébániáról származik, és “a baloldali politikusokat, illetve a kormányzatot gyalázza”. A szocialista politikus kijelentette: azzal nincs probléma, hogy az egyházak véleményt formálnak közügyekben, a pártpolitikai csatározásokban azonban nem lehet szerepük. Nyakó István úgy fogalmazott: nem helyes, hogy aki lelki megnyugvást keres, politikai agitációt kap.

Az MSZP szóvivõje bejelentette azt is, hogy elfogadja Kiss-Rigó László püspök meghívását. Nyakó István úgy fogalmazott: így személyesen tudják rendezni a köztük lévõ vitát. A szeged-csanádi megyéspüspök a múlt héten hívta meg a szóvivõt Szegedre a Püspöki Székházba, hogy személyesen tájékoztassa õt a közelgõ választásokkal kapcsolatban kialakított véleményérõl. Kiss-Rigó László a Fidesz-KDNP hódmezõvásárhelyi kampányrendezvényén beszélt, a szocialisták szóvivõje szerint a püspök a Fidesz mellett és az MSZP ellen kampányolt.