MSZP: a “Matolcsy-puzzle” egyre zavarosabb

    Budapest, 2012. május 30., szerda (MTI) – Az MSZP szerint az Országgyűlés által szerdán tárgyalt újabb adónemek – a tranzakciós és a biztosítási adó – bevezetése is csak azt bizonyítja, hogy a “Matolcsy-puzzle” egyre zavarosabb képet mutat, mivel “az első darab” rossz helyen van.

 

Erről Tukacs István szocialista képviselő beszélt szerdai budapesti sajtótájékoztatóján, kifejtve: a kormány gazdaságpolitikáját az egykulcsos személyi jövedelemadó-rendszer határozza meg, amely szerinte akkora lyukat ütött a költségvetésen 2010-es bevezetése óta, hogy azóta is ezt “foltozza” a kormány az újabb és újabb adók bevezetésével.

A tranzakciós adóról és biztosítási adóról szólva Tukacs István azt mondta, ezek nem forgalmi típusú adók, hanem egyértelműen az emberek terheit növelik, a tranzakciós adó pedig a kormány állításával szemben nem illeték, ez a besorolás csak a kettős adóztatás vádjának elkerülését szolgálja.

Összességében az MSZP szerint a kormány teljesen tanácstalan a gazdaságpolitika problémáinak megoldásait illetően és csak újabb adók kivetésében látja a lehetőségeket Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter leváltása és a valódi többkulcsos adórendszer bevezetése helyett.

 

Címkék: ,