Nagyvilág

2011.04.29. 16:48

Hercegi esküvő: A tádzsik elnöknek nem tetszett a hatalmas felhajtás

<p>Nem érintette meg az esküvői felhajtás szele a tádzsik köztársasági elnököt, aki totalitárius rezsimekkel példálózott az esemény kapcsán.</p>

A tizenöt korábbi szovjet tagköztársaság legszegényebbjének számító Tádzsikisztán elnöke a közép-ázsiai ország kormányának ülésén mondta azt, hogy zavarja őt a Vilmos brit herceg házasságkötése iránti világméretű médiafigyelem.

"Kapcsolják be a BBC-t vagy az Euronewsot, mit látnak? Nincs gazdasági válság egyetlen európai országban? Mi van Portugáliával? Nincs aszály, nincsenek Japánban atomerőmű-problémák?" - sorolta kérdéseit Emomali Rakmon, aki szerint ha ugyanilyen esküvőt rendeznének bármelyik volt szovjet tagköztársaságban, nyugaton egyből totalitárius rezsimként bélyegeznék meg az érintett országot.

Az 58 éves Rakmon 1992 óta Tádzsikisztán köztársasági elnöke. Ebben az évben egyébként egy ötéves, száz-százötvenezer ember halálával járó polgárháború kezdődött a közép-ázsiai országban. A politikus több merényletet is túlélt, s a WikiLeaks által nemrégiben kiszivárogtatott amerikai diplomáciai levelek szerint az államfő saját családja gyarapodására is használja hatalmát.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!