MSZP: a kormány tehet a romló gyermekvállalási kedvről

Akt.:
Budapest, 2011. június 22., szerda (MTI) – Az MSZP szerint a Fidesz-KDNP-kormány “alapvetően elhibázott” társadalom- és gazdaságpolitikájáról tanúskodik a romló magyarországi gyermekvállalási kedv is.

A Központi Statisztikai Hivatal szerdán azt közölte: kevesebben születtek és többen haltak meg Magyarországon 2011 első négy hónapjában mint az elmúlt év ugyanezen időszakában.
     Kormos Kata, a szocialisták szóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, “a Fidesz-KDNP-kormány alapvetően elhibázott társadalom- és gazdaságpolitikájának eredménye a vészesen romló hazai gyermekvállalási kedvről szóló KSH-jelentéséből is feketén-fehéren kiolvasható”.
    Növekvő árak, csökkenő bérek, szociális válság és jogbizonytalanság – szerinte ez a Fidesz-KDNP-kormány első évének “fantasztikus négyese”, amely amellett, hogy a társadalom legkiszolgáltatottabb rétegeinek helyzetét kilátástalanná tette, a demográfiai mutatókra is rányomja a bélyegét.
    Az MSZP szerint a születésszám emelkedéséhez a mainál jóval erősebb szociális hálóra, valamint kiszámíthatóbb gazdaság- és társadalompolitikai döntésekre lenne szükség. Ez ügyben az MSZP minden segítséget megad a kormánynak – áll a közleményben.