MSZP: a kormány minden második forintot kiveszi az emberek zsebéből

    Budapest, 2012. május 22., kedd (MTI) – Az MSZP szerint a reálbérek és a bruttó hazai termék (GDP) csökkenése, valamint a vártnál magasabb infláció egyaránt az Orbán-kormány gazdaságpolitikájának sikertelenségét jelzi.

 

Tukacs István országgyűlési képviselő kedden sajtótájékoztatón azt mondta: a reálkeresetek ötszázalékos csökkenése, a másfél százalékos GDP-csökkenés és az első negyedévben 5,5 százalékos infláció ahhoz vezetett, hogy a kormány minden második forintot kiveszi az emberek zsebéből.

Ezt azzal támasztotta alá, hogy az alacsony keresetűeket sújtja az adójóváírás megszüntetése, a jövedéki adók és az áfa növelése áremelkedéshez vezetett, a kormány pedig most a távközlési, a közmű- és a sárgacsekk-adóval újabb terheket rak mindenkire.

Az MSZP-s képviselő hozzátette: a szocialisták változatlanul a kétkulcsos személyijövedelemadó-rendszer visszaállítását, a munkát terhelő járulékok csökkentését és a tőkejövedelmek magasabb kulccsal adóztatását sürgetik, lehetővé téve ugyanakkor, hogy a kis és közepes vállalkozások hitelhez jussanak.